Directeur Kennedyschool: ‘De kinderen zijn bang’

Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, is bezorgd omdat er al een aantal malen is ingebroken in de school. “De kinderen zijn bang om naar school te gaan vanwege de inbraken”, zegt Wartes.

Binnen een periode van een maand is er al vijf keren ingebroken op de Kenne-dyschool. De criminelen die inbreken zijn niet alleen op diefstal uit maar richten ook vernielingen aan. Zo hebben de dieven, behalve dat ze ervandoor zijn gegaan met twee ventilatoren, een verlengsnoer, een wandklok en softdrinks van de kinderen, ook vernielingen aangericht. Deurplinten en deursloten zijn kapotgeslagen, het alarmsysteem is doorgesneden en de key-pad waarop het codenummer ingevoerd moet worden werd eruit getrokken. Zelfs werkstukken van de kinderen werden niet ontzien, een deel werd vernietigd.

De directeur geeft aan dat haar bezorgdheid ook komt vanwege het feit dat de Kennedyschool materiaal van de gemeenschap krijgt om in de behoefte van de kinderen te voorzien. “De Kennedyschool is de enige school voor dove en slechthorende kinderen in Suriname en deze kinderen hebben ook recht op onderwijs. De school kan het zich niet permitteren om met de weinige middelen die zij heeft de schade die verricht is te dekken”, zegt Wartes.

De school heeft momenteel twee wachters, maar de directeur doet een beroep op de overheid om ook overdag wachters te krijgen. Verder vraagt zij extra versterking in de avond, omdat het terrein te groot is voor slechts twee bewakers.

More
articles