Rusland wil niet speculeren over nieuwe minister JusPol

Gisteren werd Eugene van der San, die eerder directeur was van het Kabinet van de President, door de president beëdigd tot nieuwe minister van Justitie en Politie (JusPol). Hoewel critici de benoeming van de nieuwe minister van JusPol als een nieuw scenario zien om het 8 Decemberstrafproces te beïnvloeden, zegt Gregory Rusland, NPS-parlementariër, dat hij niet wil speculeren over de benoeming van de nieuwe minister.

“Ik denk niet dat het correct is om te speculeren over de minister”, zegt Rusland. Hij zegt dat hij liever kijkt naar het totale beleid van de regering. Rusland zegt dat sinds het aantreden van de regering in 2010, het een gewoonte is geworden dat ministers komen en gaan. “De regering heeft de crisis niet onder controle. Als zaken vastlopen, hebben ze altijd iemand die ze als zondebok aanwijzen. Zodra de tijd aanbreekt waarop het volk antwoord moet krijgen op vragen, kiest de regering voor een vervanging”, zegt Rusland. Volgens hem heeft dit  invloed op de manier waarop de ministers hun werk doen, omdat ze ook niet weten wanneer ze bedankt zullen worden. Rusland vindt dat het bespreken van de ministers die komen en gaan, tijdverlies is. De focus moet volgens hem gelegd worden op mogelijke oplossingen voor de crisis in het land.

In een eerder bericht gaf de parlementariër al aan dat de slechte financiële situatie waarin Suriname nu verkeert, is gekomen door het onverantwoordelijke beleid dat de NDP-regering in de afgelopen zes jaar heeft gevoerd. Volgens hem hebben de verkeerde uitgangspunten en het wanbeleid de basis voor de groei van de economie kapot gemaakt. Rusland zegt dat het nu de beurt is van de NDP-regering om verzachtende maatregelen in te voeren voor de bevolking en de problemen op te lossen. “Het vervangen van ministers zal daaraan niet bijdragen”, aldus Rusland.

More
articles