Elk kwartje erbij is er één teveel

De regering heeft gemeend om deze week de brandstofverhoging door te voeren wat een extra last betekent voor de portemonnee van de burger. Voor ons maakt het niet uit hoeveel die aanpassing is, omdat elk kwartje erbij, er één teveel is. Dat betekent dat de huidige verhoging niet gedragen kan worden door die hele samenleving. De regering heeft haar huishouden niet onder controle en probeert daarom door middel van verhogingen nog meer geld weg te halen bij het getergde volk. Ook al gaat de benzine maar met een 5 of 10 cent omhoog. De situatie voor de verhoging was al niet te dragen en met de huidige aanpassingen is het nog erger geworden. Minister Welzijn van Handel en Industrie heeft makkelijk praten door te stellen dat de verhogingen minimaal zijn. Per liter is het misschien niks, maar een auto heeft meer dan een liter nodig om zich voort te bewegen. Zet dat af tegen elke keer 10 of 20 liter, dan kom je wel op een mooi bedrag per maand. Een doorsnee huishouden verbruikt maandelijks rond de 120-150 liter. Dat is sect werk/thuis/ school. Sociale activiteiten zijn daarbij niet inbegrepen. Of mag het volk niet meer ontspannen. Ook de governor van de Centrale Bank heeft makkelijk praten door te stellen dat de overheid altijd heeft gesubsidieerd en dus zal het volk nu keihard ervoor moeten betalen. Dat zijn uitspraken die gedaan worden zonder een stukje gevoel en medeleven. Het probleem is niet om verhoogde tarieven voor brandstof te betalen, maar steeds meer te betalen voor het wanbeleid dat door de huidige regering gevoerd wordt. De regering blijft de prijzen verhogen, maar beseft niet dat ze zelf weinig doet om haar huishouden in orde te krijgen. Er wordt nog heel veel geld verspild zonder dat daarnaar gekeken worden. Het volk moet en moet maar meer uit de zakken halen. In 2010 had de NDP met veel bombarie beloofd dat de brandstofprijzen teruggedraaid zouden worden. Ook zouden mensen zonder diefijzer kunnen te slapen, want de criminaliteit zou hard aangepakt worden. Geen van deze zaken is gerealiseerd. Deze regering had ook moeite met de government take, maar doet geen moeite om dat terug te draaien. Deze verhoging komt als een harde klap aan en zo minimaal is het helemaal niet. Dit heeft natuurlijk een schokeffect op alle goederen en diensten in het land en het zal in de supermarkten te zien zijn hoe alle prijzen weer de lucht in gaan. Het volk moet meer ophoesten en de regering kan maar niet vertellen hoe het beleid eruit zal zien om de economie weer gezond te maken. Er is helemaal geen beleid en het gaat maar met de dag slechter, terwijl de regering in gebreke blijft om iets zinnigs over het beleid te vertellen. Het volk moet weten hoe ze hiermee omgaat in plaats van maar aan de kant te blijven klagen.