Coalitie laat samenleving vallen

Door een motie van de oppositie niet te ondersteunen om de brandstofverhogingen terug te draaien, heeft de coalitie de samenleving vierkant laten vallen.
Dat wat de president in 2010 ook had beloofd, is dus een illusie gebleken waarbij hij bij verkiezingswinst de government take terug zou draaien. Dat is niet gebeurd, integendeel worden allerlei drogredenen aangehaald om te rechtvaardigen waarom de aanpassingen noodzakelijk zijn.
Er wordt gezegd dat de verhoging aangewend wordt om de loonsverhogingen en andere dringende uitgaven voor bijvoorbeeld de productie, gezondheidszorg etc. aan te wenden. Het is natuurlijk een grote grap om aan te horen, dat de verhogingen aan de pomp gebruikt zullen worden voor zaken als productie. Dan krijgen wij ook nog te horen, dat de verhoging niet meer dan 1% extra zal zijn op het levensonderhoud. Wat een wijsheid is ons in korte tijd voorgeschoteld door een regering die van gekte niet meer weet wat te doen. Dezelfde leiding van het land had in 2005 de toenmalige president, Venetiaan, gevraagd naar huis te gaan als hij de government take niet terug kon draaien.
Gepaard gaande met straatacties werd het land lamgelegd. Wat doet ze nu ze aan de macht is? De doorberekening van de extra kosten kan nooit slechts 1% zijn, omdat men de kardinale denkfout maakt dat alleen meer voor brandstof betaald gaat worden. Makkelijk praten als je auto elke dag volgetankt wordt op staatskosten. De coalitie heeft er totaal geen besef van, dat mensen al ruim voor de hogere pompprijzen al niet uitkwamen en dat men dan ook nog de bijna 60 cent aanpassing een minimale verhoging durft te noemen.
Als er grappen gemaakt worden, dan maken wij ook grappen, maar deze redenering van de regering slaat wel alles. Wij zijn benieuwd wat er na het ultimatum van 48 uur zal gebeuren dat door de gezamenlijke vakbeweging is gesteld. Ravaksur heeft beloofd de bevolking en met name de werkers te zullen mobiliseren indien de overheid de eis negeert om de pompprijzen terug te draaien. Dit is het moment om te zien of de samenleving het wanbeleid verder pikt en het allemaal welletjes vindt of alles maar slikt.
De coalitie heeft in elk geval gedemonstreerd niet te hebben gekozen voor het belang van de samenleving. Als wij productieverhoging en investeringen gaan halen uit de government take, kunnen wij de tent gewoon sluiten Dat geeft al aan dat men niet eens weet wat men zegt. Dit bevestigt ook, dat de geplande leningen van de staat gevaar lopen, omdat de deal met IMF tot nog toe schipbeuk heeft geleden.
Het buitenland heeft totaal geen vertrouwen meer, dus is de regering aangewezen om lokaal de keel van de burgers verder dicht te drukken. De coalitie praat over productieinvestering, maar er bestaat totaal geen plan om dit te realiseren. Weer zomaar iets zeggen om het volk af te schepen, is het handelsmerk van deze regering. Als je luistert naar de praatjes in DNA van de vicepresident en de HI-minister, kan je je afvragen of ze echt weten hoe laat het is. Weer een klap voor het volk dat ook nog rustig blijft.