Project Shuttle Time succesvol afgerond

Het moment waarop badmintonmateriaal in het kader van het project Shuttle Time door badmintonvoorzitter Redon Coulor wordt overhandigd aan een vertegenwoordigster van kindertehuis Gaytrie Nickeri. (Foto: SBB)

 

 
De Surinaamse Badminton Bond (SBB) heeft afgelopen dinsdag het project Shuttle Time succesvol afgerond. Dit project liep van 23 maart tot en met 28 maart. Shuttle Time is een badminton-ontwikkelingsprogramma waarbij leerkrachten en toekomstige leerkrachten de basiskennis en vaardigheden aanleren om vervolgens hun leerlingen kennis te laten maken met de badmintonsport.  Het Shuttle Time programma werd georganiseerd in samenwerking met de Badminton Wereld Federatie (BWF) en de Pan Amerikaanse Badminton organisatie. Het is de bedoeling om de badmintonsport verder via scholen te introduceren.Shuttle time is intussen al in 101 landen geintroduceerd. Nu mag Suriname zich ook aansluiten bij deze landen.
Het Shuttle Time programma werd door de Jamaicaanse BWF-gecertificeerde coach, Richard Wong , geleid.
Op 24 maart werd de kick-off van dit traject gegeven in Moengo, waarna Nickerie in de periode 25-26 maart volgde. Het traject werd vervolgens op 28 maart in Paramaribo afgesloten. SBB-voorzitter Redon Coulor toonde zich ontzettend blij dat het Shuttle Time programma eindelijk is afgerond en dat Suriname zich nu mag toevoegen in de rij van landen die dit traject succevol hebben afgerond.
Hij heeft het vertrouwen dat dit programma een bijdrage zal leveren in het ontdekken van jonge badmintontalenten. Dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van deze sport, welke ook als beleidsdoel is opgenomen binnen de Surinaamse Badminton Bond. Volgens de voorzitter is het met de opgedane kennis ook de bedoeling om verder te gaan naar andere districten.