Runner-up OSV verkleint gat met koploper Ghana

Osembo Sport Vereniging (OSV) heeft in de strijd om het kampioenschap bij de Para Sportbond (PSB) het gat met koploper Ghana ver-kleind. Ghana is de regerende PSB-kampioen en ging met een ruime voorsprong van 6 punten aan kop van de ranglijst, maar afgelopen zondag verkleinde semi-kampioen OSV het gat met de koploper door het competitieduel met aartsrivaal Real Meursie met 3-1 te winnen. Door deze winst is het verschil in punten slechts drie. OSV heeft nu 14 punten uit 8 competitiewedstrijden, terwijl Ghana er 17 heeft uit evenveel duels. De teams hebben zondag de tweede ronde van de PSB-competitie afgesloten in het Nacionello Sportpark aan de Tout Livoutkanaalweg.

Debutant Aquila won in zijn slotduel met 2-1 van hekkensluiter Locomotief, een overwinning die Aquila veel dichterbij heeft gebracht van derde plaatsbezetter Real Meursie. De laatstgenoemde sluit de tweede ronde af met 10 punten uit 8 wedstrijden en Aquila met 9 punten uit evenveel duels.

Komend weekeinde vangt de bond aan met de derde tevens laatste ronde. Het team met de meeste punten mag zich aan het einde van deze ronde de kampioen noemen van Para en samen met de semi-kampioen de PSB vertegenwoordigen in het 12de SVB Lidbonden-toernooi. Volgens PSB-competitieleider Jan Haakmat moeten de kampioen en semi-kampioen voor de derde week van april bekend zijn bij de moederorganisatie, anders dreigt er uitsluiting.

“Ik denk dat we ook midweekse speeldagen moeten inlassen”, aldus de PSB-competitieleider.

De stand aan het einde van de tweede ronde:

Club                       Gesp. Pnt.

  1. Ghana 8 17
  2. OSV 8              14
  3. Real Meursie 8 10
  4. Aquila 8              9
  5. Locomotief 8 4

(DRP)