Ascona wil goed resultaat neerzetten tijdens First Lady Cup

Anders dan tijdens de SVB  vrouwenbekerfinale tegen Oema Soso wil het team van Ascona een beter resultaat neerzetten tijdens de wedstrijd om de First Lady Cup 2017. Deze wedstrijd om de prestigieuze Cup, beschikbaar gesteld door de First Lady Ingrid Waaldring-Bouterse, wordt volgens SVB competitiemanager Ashok Baynath Sah gespeeld op zondag 2 april in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion.

De verwachtingen rond deze wedstrijd zijn hoog gespannen, maar Ascona-trainer Winston Babel is de nuchterheid zelve. Hij zegt geleerd te hebben uit de verloren bekerfinale tegen Oema Soso enkele weken terug. Oema Soso won begin februari de bekerfinale in het Andre Kamperveen Stadion met 2-1, tijdens een zinderend duel waarin beide teams kans hadden de overwinning te pakken. De landskampioen was echter beter in het benutten van haar kansen en trok via Jamecia de Mees en Nathalia Menezes de zege naar zich toe.

Ascona kwam slechts 1 keer tot scoren via Orthea Riley.

Trainer Babel: “Het is nooit leuk om te verliezen maar als je ziet waar we vandaan zijn gekomen en na 2 jaar de finale van de beker hebben gehaald mag je niet ontevreden zijn. Ik verwacht dat we geleerd hebben van onze fouten en zorgvuldiger met onze kansen omgaan.” De clubtrainer is van oordeel dat zijn speelsters veel plezier beleven en genieten van deze mooie momenten.

“Men moet niet vergeten dat dit allemaal nog jonge meisjes zijn die stuk voor stuk nog jeugdspeelsters zijn en dan zo een geweldige prestatie neerzetten”, benadrukt Babel. Wat hij verwacht van Ascona is dat de speelsters net als bij elke andere wedstrijd, zich goed zullen voorbereiden en tijdens de First Lady Cup 2017 “hun uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten”. Aldus Babel.

Zijn team opende vorige week het nieuwe competitiejaar met een overtuigende 4-0 zege op Merodia en speelde vandaag in het André Kamperveen Stadion de tweede competitiewedstrijd tegen Evita, dat haar openingswedstrijd met 2-5 verloor van Dosko.

Dosko speelt op zondag 26 maart haar tweede competitieduel in het Essed Stadion tegen Merodia. Dit duel vangt aan om 18.00 uur en wordt voorafgegaan door de ontmoeting SRD-Su Sport Talent. Landskampioen Oema Soso, dat het seizoen opende met een 7-0 zege op AC Oema Soso, is vrij.

(DRP)