Veel doelpunten bij start nieuwe SVB vrouwencompetitie

De eerste dag van de nieuwe SVB vrouwencompetitie is een heel productieve geworden. Maar liefst 18 doelpunten werden er gescoord in drie wedstrijden. De eerste ontmoeting tussen Ascona, semi-kampioen van het vorig jaar, en Merodia eindigde in een 4-0 zege voor Ascona. Het team van clubtrainer Winston Babel stond bij de rust al voor met 2-0 en bouwde na de spelhervatting de voorsprong verder uit. Dosko opende het nieuwe seizoen eveneens met een zege. In het Essed-stadion toonde de ploeg van clubpresidente Rigonnie Read zich met 5-2 te sterk voor rivaal Evita. Voor de pauze kwam Dosko driemaal tot scoren, terwijl Evita slechts 1 doelpunt erin kreeg. Na de pauze scoorde Evita nog eenmaal, terwijl Dosko er nog een schepje bovenop deed met 2 goals. De eindstand dus 5-2. Regerend SVB senioren vrouwen-kampioen Oema Soso opende het seizoen 2017-2018 met een 7-0 overwinning op zusterploeg AC Oema Soso. Bij de rust stond de kampioensploeg reeds met 5-0 voor. De bond is de senioren vrouwencompetitie opgestart met 8 ploegen, te weten: Ascona, Merodia, Dos-ko, Evita, AC Oema Soso, SV Oema Soso, SRD en Su Sport Talent. Het competitie systeem dat gehanteerd wordt is een van twee ronden, waarbij top-4 zich kwalificeren voor een kampioens-ronde, terwijl de overige teams, de nummer 5-8 zullen uitkomen in een verliezerspoule. Zowel in de kampioensronde als in de verliezerspoule worden er 2 ronden afgewerkt om de uiteindelijke winnaars van deze poules aan te wijzen.