Leo Victor weer aan kop na dure misstap WBC

Leo Victor heeft de koppositie in de SVB Topklasse weer overgenomen van Walking Boyz Company (WBC). De Leeuwen raakten bij de start van de tweede ronde van deze competitie hun leidersrol kwijt, omdat zij verloren van de Politie Voetbal Vereniging (PVV). Hierdoor kreeg WBC de kans een greep te doen naar de koppositie, wat het team van voetbaltrainer Eugéne Verwey niet aan zich liet voorbijgaan. WBC won zijn openingswedstrijd van de tweede ronde met 6-2 van Robinhood en pakte zo de leidersrol. Maar het afgelopen weekeinde werd WBC volkomen verrast door een sterk imponerend ploeg van Botopasie. Botopasie won met 2-0, wat Leo Victor wederom in staat stelde de koppositie over te nemen, dankzij de 5-0 zege op SNL het afgelopen weekeinde. Door de nederlaag krijgt SNL de rode lantaarn steviger in de hand gedrukt.

PVV zette zijn overwinningenreeks voort met een 3-1 zege op Jong Rambaan en houdt op de standenlijst nu gelijke tred met Botopasie. Beide ploegen hebben na 13 speelronden 14 competitie-punten. Robinhood herstelde van de smadelijke nederlaag tegen WBC vorige week en walste afgelopen zaterdag met 4-1 over Voorwaarts, een overwinning die de rood-groene voetbalformatie van clubvoorzitter Ramon Abrahams dichterbij de top 4 heeft gebracht.

Landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) won de inhaalwedstrijd tegen SV Notch met 2-0 en blijft in de achtervolging van koploper Leo Victor, die nu een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de Surinaamse club-kampioen. IMT raakte achter op schema vanwege Concacaf clubverplichtingen. Ook Transvaal is nu achter op schema, omdat de rood-witte voetbalformatie de afgelopen week op het eiland Puerto Rico wedstrijden moest afwerken in Concacaf clubverband. De wedstrijd tegen Nishan’42 is daardoor uitgesteld. Eerder werd de ontmoeting tegen IMT verschoven, waardoor Transie nu 2 inhaalduels moet afwerken. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend. De groen-witten geleid door trainer Raymond Mannen hebben 11 wedstrijden achter de rug en bezetten de twee voor de laatste positie met 13 punten. Tussenstand Topklasse:

1.Leo Victor        13-29

2.WBC                   13-27

3.Inter MT           12-26

4.Nishan’42        12-21

5.Robinhood      13-20

6.Jong Rambaan 13-16

7.Voorwaarts     13-16

8.Botopasie        13-14

9.PVV                    13-14

10.Transvaal       11-13

11.SVNotch        13-12

12.SNL                  13-4

 

(DRP)