BuZa en OW&T tekenen MoU voor toeristenkaart

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft enige tijd geleden de toeristenkaart geïntroduceerd. BuZa werkt samen met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en het ministerie van Openbare Werken & Transport (OW&T) om dit proces te reguleren en effectiever te laten geschieden.

In dit kader is er vandaag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend tussen het ministerie van OW&T en BuZa. Toeristen zullen nu van betere mogelijkheden gebruik kunnen maken om een toeristenkaart te verkrijgen. De SLM zal de toeristen de optie bieden de toeristenkaart te kopen op elke bestemming waar de SLM een consulaat heeft. Ook kunnen toeristen bij aankoop van hun ticket gelijk een toeristenkaart aanschaffen, waardoor zij niet in lange rijen hoeven te staan. In de toekomst zal eraan gewerkt worden dat de toeristenkaart op elke vlucht van de SLM verkrijgbaar is.

Volgens de minister van BuZa, Yldiz Pollack-Beighle, is het belangrijker om tot daden over te gaan. “Mensen die reizen willen zo min mogelijk te maken hebben met drukte. Zij willen enkel bij de balie aankomen en ingecheckt worden.

De frustraties van lange rijen moeten voorkomen worden, daarom is de SLM ook betrokken bij deze samenwerking”, aldus Pollack. Zij is van mening dat de relatie Suriname en de toeristen in goede banen geleid moet worden en daarom heeft men de eerste stap gezet naar efficiëntie. Als laatst gaf de minister aan dat het ministerie niemand uitsluit en bereid is samen te werken met alle bedrijven binnen de luchtvaart.

More
articles