ALLES BLIJFT MAAR OMHOOG GAAN

Het gaat absoluut niet de goede kant met ons op. Alles wat wij hier neerpennen, weet u al, maar omdat zaken niet de goede kant opgaan, zijn wij genoodzaakt dit wederom aan te kaarten. Het gaat  om de prijzen in de winkels. Terwijl de koers al een poos rond de SRD 7,85 of SRD 7,90 ligt, zien wij de prijzen in de winkels steeds omhoog gaan. En dat ook nog op basisproducten als rijst, aardappel, uien enzovoorts. De prijzen gaan zo snel omhoog, dat de consument het niet meer kan bijbenen. Het grootste probleem is ongetwijfeld het vertrouwen dat niemand meer heeft in deze regering. Dan mag de coalitie schreeuwen dat het de goede kant opgaat, maar lokale deskundigen en internationaal ziet men dat wij langzaam de afgrond ingaan. Er is ook helemaal geen plan dat wij als land hanteren om uit de crisis te geraken. Het is niet tot de president doorgedrongen dat hij helemaal geen contact heeft met het volk en dat zijn werkbezoek aan het binnenland daarin geen verandering heeft gebracht. Contact hebben met het volk dient op regelmatige basis en niet tijdens een bermvergadering of revo-herdenking. De man heeft beloofd om de overheidsinformatie onder zijn kabinet te brengen en daarmee meer voorlichting te zullen geven aan de gemeenschap over alles wat te maken heeft met de overheid. Wij zijn benieuwd hoe dat zal uitpakken. In de tussentijd grijpt de armoede maar om zich heen, dus welk verhaal de regering ook wil vertellen aan de samenleving, dat zal mensen geen extra loon geven en de zekerheid niet doen toenemen voor een betere toekomst. De realiteit leert ons dat wij vanaf het aantreden van de NDP in het machtscentrum, wij onze stabiliteit en het vertrouwen dat door hard zwoegen door Venetiaan en zijn team was opgebouwd, hebben kapotgeslagen. De recente rating van Fitch spreekt boekdelen en geeft direct onze stand internationaal aan. Het komt erop neer dat op een gegeven moment niemand nog zaken wil doen met ons land en dat het verhaal van de investeerders die vechten om hun kapitaal in dit land te stoppen, een illusie is. Het volk krijgt het met de dag moeilijker en het is de vraag waarom men dit alles op zijn beloop laat. Is het volk bang, heeft men geen hoop meer in politici of is het de stilte voor de storm. Het land is al genoeg vernietigd en dwars door alles is er geen plan over hoe wij de economische problemen kunnen omzetten in nieuwe mogelijkheden en oplossingen, zodat de toekomst er beter uitziet. Op deze voet verder gaan is onmogelijk en het is een kwestie van afwachten voordat de bom gaat barsten. Ons land land zit op een tijdbom. Wat u wordt voorgehouden over de economische situatie, is niet wat de werkelijkheid is. De regering probeert al een tijdje de gemoederen rustig te houden, maar als wij u zeggen op gezag van topeconomen dat wij nu al een schuld van SRD 18 miljard hebben en dat de interne crisis nog verder om zich heen gaat grijpen, is het beeld echt somber.