Motosur in de kosten door diefstal en vandalisme

De Stichting Motosur is dit jaar alleen met vier inbraken geconfronteerd geraakt. De ongewenste gasten hebben ook nog apparaten van de organisatie vernield. (Foto: Motosur)

De Stichting ter bevordering van de Motorsport in Suriname (Motosur) is in de kosten gejaagd door diefstal en vandalisme op haar Drag Race baan, de Suriname Motorsport Park (SMP) aan de Afobakkaweg.
Na een goed jaar achter de rug te hebben gehad, keek Motosur vol goede moed en positieve energie uit naar 2017 met een jaarschema dat zeker wat beloofde te worden. De stichting werd op 2 november 2006 opgericht met als doel het bevorderen van de motorsport in Suriname in de ruimste zin des woord. Gaandeweg bouwt de stichting faciliteiten op haar eigen terrein aan de Afobakkaweg, Mast 35, dankzij donaties en sponsoringen.
Thans is SMP de enige baan in Suriname met geavanseerde faciliteiten, zoals trubines voor de toeschouwers, boots ten behoeve van de participanten en een timing systeem met displays, zodat ook de toeschowers de reactiesnelheid en -tijd van de racers op een afstand kunnen waarnemen.
Echter kreeg Motosur voor dit jaar alleen, te maken met wel vier inbraken te SMP. De schade door diefstal en vandalisme loopt op tot de US$20.000.
Hierbij zijn er onder andere generator batterijen, kabels, portofoons, voorraad drank en beeldschermen meegenomen. De vandalen vonden het ook nodig om de Port A Tree kabels door te snijden en hydrofoor leidingen kapot te trappen. Alsof dit niet genoeg was, besloten zij ook kabels die langs de baan liepen voor verlichting, brandblusapparaten en airco weg te dragen.
De stichting heeft het afgelopen jaar haar 10-jarig bestaan mogen vieren en dit kwam als een harde klap voor de organisatie die steeds haar best doet de motorsport in Suriname te bevorderen. Motosur doet uiteraard haar best om de jaarkalender af te ronden en geen stagnatie te laten ontstaan bij de evenementen.