‘Goud nog dit jaar naar 1400 dollar’

Hoewel goud onder druk staat in aanloop naar de volgende renteverhoging door de Federal Reserve, kan het edelmetaal er nog wel 200 dollar per troy ounce bijkrijgen tegen het einde van 2017. Dat is althans de verwachting van de investeringstak van de Bank of America Merill Lynch meldt CNBC op basis van een note. In de note stellen de analisten van de Bank of America Merrill Lynch, dat er redenen zijn om optimistisch te zijn over goud.
“Hoewel een strakker monetair beleid zeker geen positief signaal is, kunnen inflatie en een reeks aan onzekerheden wel degelijk in het voordeel van goud werken.
Denk dan aan de verkiezingen in verschillende Euro-pese landen en het protectionisme. Wij voorzien een koers van 1400 dollar per troy ounce richting het einde van het jaar.”
De analisten wijzen verder op een afwachtende houding bij veel investeerders, waardoor het in verschillende beleggingscategorieën ontbreekt aan volatiliteit.
“Dat gebrek aan volatiliteit is helemaal opvallend als je kijkt naar de enorme politieke verschuivingen die plaatsvinden in de VS en Europa. In onze ogen onderschat de markt de groeiende risico’s in dit verhaal.”
Sinds de Amerikaanse verkiezingen daalde de goudprijs met 7 procent (bekijk hier de actuele goudprijs), maar het heeft weer wat verliezen goedgemaakt en staat zo’n 5 procent in de plus sinds de start van het jaar.
Het edelmetaal is erg gevoelig voor renteverhogingen, omdat die, via een duurdere dollar, de prijs voor het aanhouden van niet-renderend goud verhogen.