Familie Pierre bezorgd over juistheid informatie

De familie Pierre is niet alleen bedroefd over het feit dat hun vierjarige nichtje, Rahana Pierre, het niet heeft gehaald, maar tegelijkertijd is de familie ook bezorgd over de juistheid van de informatie die aan de samenleving wordt doorgespeeld. De aangewezen vertegenwoordiger van de familie Pierre, Romeo Pierre, zegt tegenover De West dat hij de rol van de woordvoerder van de familie Galgren niet begrijpt. Hij vreest ervoor dat mensen beïnvloed worden door de  emoties van anderen, wat maakt dat er geen objectieve weergave van de werkelijke gebeurtenissen omtrent de vermissing van de twee zusjes, Cindy en Rahana Pierre, en nu ook de dood van Rahana, wordt gegeven.

Ook vindt de vertegenwoordiger van de familie Pierre het vreemd, dat hij niet gebeld is toen de meisjes gevonden zijn.

Hij vertelt dat hij anderhalf uur voordat zijn nichtjes gevonden werden, een onderhoud had met de inspecteur van Albina en de kapitein van Alfonsdorp. De kapitein van Alfonsdorp deed hem het verzoek om ervoor te zorgen dat de gemoederen niet verhit raakten, dit omdat Pierre kapitein is. Toch moest hij middels derden vernemen dat Cindy (7) uit het bos was komen lopen en Rahana overleden is. Pierre hoopt desondanks dat hij nog geïnformeerd wordt door de politie, om de afloop van deze zaak te bespreken.

Na een week vermist te zijn, kwam Cindy zaterdagmiddag van achter de school van Alfonsdorp gelopen. Toen Cindy vanuit het bos het dorp binnen kwam lopen, had zij geen kleren aan en had tal van sneden en schrammetjes over haar lichaam. Verder had zij een lege blik en een fles met kreekwater in de hand. Aan een bewoner van het dorp vertelde het zevenjarig meisje dat haar zusje dood in het bos lag. Aan de hand van de verklaring die Cindy bij de politie aflegde, bleek dat zij en haar zusje geen goed leven thuis hadden, daar kozen ze ervoor het bos in te gaan. Bij het ontdekken van het lijk van Rahana bleek dat zij al enkele dagen overleden was, haar lichaam verkeerde in verre staat van ontbinding.  Volgens een van de mannen die sinds dag één de meisjes in het bos zocht, Guilliano Biswane, was Rahana bijna niet meer te herkennen, haar lijk was al aangetast door aasgieren. De doodsoorzaak van het vierjarig meisje is nog niet bekend, sectie zal dat moeten uitwijzen.

-door Richelle Mac-Nack-