WBC klopt Robinhood en is koploper

Een speler van WBC wordt gehinderd door Andwele Baja van Robinhood. WBC blikte Robinhood gisteren met 6-2 in in de SVB Topklasse.  (Foto: Regillio Derby)

 

Walking Boyz Compagny (WBC) heeft gisteren bij de voortzetting van de Topklassecompetitie van de SVB weinig heel gelaten van Robinhood. In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion kreeg de roodgroene formatie maar liefst zes doelpunten om de oren, terwijl er slechts twee keer tegen werd gescoord.
Door de 6-2 zege heeft WBC de koppositie uit handen genomen van Leo Victor, dat woensdag verrassend met 0-3 verloor van PVV.
Het is voor Robinhood de tweede domper op rij, aangezien de ploeg vorige week door Inter Moengo Tapu werd uitgeschakeld in de bekercompetitie.
Gisteren startte Robinhood wel sterk. Mitchell Kisoor opende al in de eerste minuut de score, waarna Miquel Fer in de 29ste minuut WBC langszij bracht. Twee minuten later zette Romano Sordam de latere winnaar op 2-1. Robinhood kwam drie minuten voor rust op 2-2 via Ivanildo Rozenblad. In de tweede speelperiode had WBC er duidelijk genoeg van. Waldenir Moraes Palheta (50′ en 87′), Vangelino Sastromedjo (84′) en Jethro Fer (89′) trokken de score op naar 6-2.
WBC leidt na twaalf wedstrijden nu met 27 punten, gevolgd door Leo Victor met 26 punten. Inter Moengo Tapu volgt met 18 punten, maar komt dit weekeind net als Transvaal niet in actie. Beide ploegen moeten in de twaalfde ronde tegen elkaar spelen, echter is het duel uitgesteld vanwege deelname van Transvaal aan de de CFU Clubkampioenschappen. Vandaag kruisen Botopasie en Voorwaarts om 16:30 uur de degens in het NGVB-stadion alsook SV Notchs vs Nishan’42 eveneens om 16:30 uur in het Ronnie Brunswijk Stadion. Zondag staan SNL en Jong Rambaan om 16:30 uur tegenover elkaar in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.