Heb uw nieren lief

Vanochtend heeft directeur Ingrid Heerenveen het nieuwe Nefrosur Medical Center aan de Mr. E. Th. O. Wonglaan 15, geopend. Het is een nieuw medisch centrum voor nierpatiënten. Patiënten met nierklachten kunnen in dit centrum onder andere terecht voor nierdialyse.

Directeur Heerenveen biedt de patiënten een plek waar alles onder één dak zit. De renovatie van het pand heeft stap voor stap plaatsgevonden en het pand is vandaag, na drie jaar, op Wereld Nieren Dag geopend.

De renovatie is begonnen in de garage, deze diende als wachtkamer voor de patiënten. Na de garage is het voormalige woonhuis ingericht tot een prachtig medisch centrum met de materiële en financiële steun van vrienden in binnen- en buitenland. Zonder deze bijdragen zou dit project niet geslaagd zijn.

Het Nefrosur Medical Center is speciaal op Wereld Nieren Dag geopend om bewustzijn te creëren voor het belang van je nieren. Het thema dit jaar is: ‘Healthy lifestyle for healthy Kidneys’. Heerenveen licht toe dat een gezonde levensstijl gepromoot moet worden. “We moeten meer groenten en fruit eten, meer bewegen, niet roken en met mate alcohol drinken.” Ook moeten patiënten met diabetes en een hoge bloeddruk zich geregeld laten controleren, nierziekten gaan namelijk gepaard met diabetes of een hoge bloeddruk.

Een van de businesspartners van Heerenveen, Remco Hooijer, directeur van een van de grootste nierdialyse poli in Nederland, was deze ochtend ook aanwezig bij de opening. Hij heeft het medisch centrum van de nieuwste apparatuur voorzien en het centrum verbonden met het centrum in Amsterdam. Surinaamse patiënten uit Nederland kunnen dan bij het Nefrosur Medical Center terecht tijdens hun verblijf in Suriname.

-door Nadine Kip-