PLO dreigt tariefsaanpassing zelf vast te stellen

De particuliere lijnbushouders wachten al ruim drie maanden op een tariefsaanpassing. Gezien de kosten voor onderhoud en benzine steeds stijgen, is het huidige tarief voor de bushouders niet toereikend. De voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, zegt tegenover De West dat de organisatie voor aanstaande donderdag is uitgenodigd voor een vervolg onderhandeling met de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport (OWC&T). Echter wijst hij erop dat PLO zelf over zal gaan tot het wijzigen van het tarief, indien er geen overeenstemming met de regering wordt bereikt tijdens de eerstvolgende onderhandeling. Mahadewsing wijst erop dat er in het weekend een algemene leden vergadering gehouden zal worden binnen de organisatie, alwaar het besluit genomen zal worden. Mocht de onderhandeling met de regering donderdag niets opleveren, dan zal PLO de lijnbushouders toestaan om vanaf maandag klanten met een aangepast bustarief te vervoeren. De voorzitter meent dat hij dit ook kenbaar heeft gemaakt aan de directeur van Transport op het ministerie.

De laatste onderhandeling die PLO gehad heeft met de minister van OWC&T, was ruim drie weken geleden. Het resultaat dat voortvloeide uit die ontmoeting, was dat de minister de voorstellen van PLO moest bespreken met zijn collega’s die betrokken zijn bij het vaststellen van een nieuw tarief voor de lijnbushouders.

Aan de hand daarvan zou er een besluit genomen worden, verwacht wordt dat het besluit aanstaande donderdag aan PLO kenbaar gemaakt zal worden.

Volgens het bestuur van PLO zal de premieverhoging van de WAM-verzekeringen een enorme druk leggen op de bushouders. De voorzitter heeft daarom afgelopen donderdag een gesprek gehad met de directie van Self-Reliance. Mahadewsing zegt dat er niets gedaan kan worden aan de verhoging die Survam heeft vastgesteld. Maar hij wijst er wel op dat Self-Reliance, als verzekeringsmaatschappij waaraan PLO is verbonden, een fee zal geven aan de organisatie die op haar beurt een korting moet geven aan de bushouders.

door Richelle Mac-Nack