Verkoop vliegtickets blijft dalen

“Er vindt nog steeds een zichtbare afname plaats in de verkoop van vliegtickets voor regionale en internationale vluchten”, vertelt Waldo Gobardhan, directeur van Waldo’s Travel. Vliegtickets zijn voor de middenklasse al bijna niet meer te betalen.

De afname is begonnen door de schommelende koers. Als de koers niet snel omlaag gaat, wordt de afname steeds groter. Dat de tickets niet in SRD, maar in euro’s en dollars verkocht moeten worden, speelt door de hoge koers ook een rol in de afname. Een vergunningsvoorwaarde van de reisbureaus is namelijk dat de betalingen aan vliegmaatschappijen plaats moeten vinden in vreemde valuta. Een andere oorzaak van de afname, is dat de airlines ook zelf tickets aanbieden via hun websites. Deze zijn vaak goedkoper dan bij de reisbureaus. Reizigers uit Europa en Noord-Amerika kiezen er vaker voor om op deze manier een vliegticket te kopen.

Op 8 maart vindt de ITB Berlin plaats in Berlijn (Duitsland). ITB Berlin is ’s werelds grootste toeristische vakbeurs en Stichting Toerisme Suriname (STS), de Suriname Hospitality & Tourism Association (SHATA) en Conservation International Suriname (CI Suriname), zullen voor het eerst hun krachten bundelen om Suriname te positioneren op de Duitse markt.

Gobardhan hoopt dat dit positief gaat uitpakken en dat de bezoekers van de beurs enthousiast worden van de schoonheid die Suriname te bieden heeft. Stichting Toerisme Suriname heeft gisteren bekendgemaakt dat zij een samenwerking aangaan met de studenten van de George Washington University om gezamenlijk een toerismemarktanalyse uit te voeren. Het doel is om de Noord-Amerikaanse markt binnen te dringen en een samenwerking aan te gaan met touroperators uit de Verenigde Staten van Amerika. Gobardhan denkt dat dit ook positief kan uitpakken. Momenteel zijn de meeste toeristen die naar Suriname komen afkomstig uit Europa. Een samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika is een uitkomst om meer Amerikanen aan te trekken.

-door Nadine Kip-

 

More
articles