Liakat Mahawatkhan: ‘Stedelingen moeten leren betalen voor rijst’

De mensen die in de stad wonen, moeten volgens rijstmagnaat Liakat Mahawatkhan, leren om de daadwerkelijke prijs voor rijst te betalen. Dit zegt hij naar aanleiding van een stijging van de prijs van rijst. Hij geeft aan dat het niet zo kan zijn dat de Nickerianen hard werken om rijst te verbouwen en dat die dan voor een appel en een ei wordt verkocht in de stad. De zeer geïrriteerde Mahawatkhan zegt dat mensen wel een broodje pom voor SRD 7.50 betalen, maar geen SRD 4 willen betalen voor een kilogram rijst. Hij rekent voor een zak rijst van 25 kilogram SRD 90. Hij geeft aan dat de prijs van padie van SRD 80 gestegen is naar SRD 110.

De kosten voor het verbouwen en verwerken van rijst nemen volgens hem alleen maar toe, waardoor de prijs van rijst ook verhoogd wordt. Mahawatkhan somt de verhoging van de nutsvoorzieningen en de wisselkoers op, die hiervoor hebben gezorgd.

Momenteel is het de oogstperiode van padie. Echter verloopt het oogsten volgens Mahwatkhan moeizaam, gezien het onweer. Hij voegt eraan toe dat er niet geoogst kan worden wanneer het regent of wanneer er te veel dauw aanwezig is. Als het door blijft regenen, betekent het volgens de rijstmagnaat simpelweg dat wij geen rijst zullen hebben om te eten. “De president zal dan maar rijst moeten importeren”, zegt Mahawatkhan sarcastisch.

Wij spraken Mahawatkhan ook in de kwestie van de Canawaina veerboot, die al geruime tijd niet goed kan functioneren. Hij geeft aan dat het om de motor gaat van de veerboot die vervangen moet worden. Hij is van mening dat de hele Canawaina in feite vervangen moet worden met een nieuwe veerboot. De Nickeriaan zegt dat het probleem komt doordat prominenten van de NDP, die geen koek weten te bakken, oplossingen willen brengen. Mahawatkhan nodigt ze uit om een motor thuis bij hem kosteloos op te halen, zodat het probleem wordt opgelost.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles