Uitbetaling salarissen AdeKus-personeel uiterlijk vandaag

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, had het personeel van de Anton de Kom Universiteit (AdeKus) beloofd dat hun salarissen over deze maand gegarandeerd waren. Echter had de betaling eerder moeten plaatsvinden, maar die werd gestagneerd vanwege ICT-problemen bij het ministerie. Deze mededeling werd door het universiteitsbestuur middels een circulaire gedaan, waarin ook werd aangegeven dat de salarissen uiterlijk vandaag worden gestort.

Mahinder Kalicharan, ondervoorzitter van de Bond Technisch en Administratief Personeel, geeft te kennen dat het geld er wel is, maar dat er administratieve zaken zijn die nog in orde gemaakt moeten worden. Mocht de betaling uitblijven, dan zal de bond morgen een besluit nemen of er verdere maatregelen getroffen zullen worden.

Kalicharan geeft verder aan dat er voor wat betreft de overige knelpunten overeenstemming is bereikt met de overheid. De SRD 500 toelage waarop de leerkrachten hadden gerekend, gold niet voor AdeKus. Echter krijgen zij wel een tegemoetkoming, die zij vanaf eind maart met terugwerkende kracht (TWK) zullen ontvangen. Het bedrag wilde de ondervoorzitter niet prijsgeven, maar hij zegt wel dat dit bedrag in zes maanden wordt uitgekeerd, januari en februari worden ook meegeteld. Na deze termijn zal er een evaluatie plaatsvinden. De onderhandelingen over de arbeidsvoorwaardenregeling zullen in de derde week van maart van start gaan.

Voor wat betreft de beslaglegging op de tegoeden, de bankrekening, het terrein en de gebouwen van de AdeKUS door een schuldeiser, heeft Jack Menke, voorzitter van het universiteitsbestuur, aan de bond meegedeeld dat de beslaglegging met ingang van donderdag 23 februari door de rechter is opgeheven. Het Clad-onderzoek dat het bestuur had ingesteld om meer duidelijkheid te krijgen over deze kwestie wordt thans in versneld tempo uitgevoerd.

door Kimberley Fräser

 

More
articles