Ruim 50 schakers doen mee aan Deca Challenge

 

Schakers bekampen elkaar tijdens een toernooi van de schaakbond. Op zaterdag 25 februari aanstaande wordt in Lala Rookh het Deca Challengetoernooi gehouden. (Archieffoto)

Op zaterdag 25 februari aanstaande is het schaken geblazen in het Lalla Rookh-gebouw. Op deze lokatie wordt dan het Deca Challenge schaaktoernooi afgewerkt, waarbij ruim 50 schakers afkomstig van vier schaakorganisaties het tegen elkaar zullen opnemen.
Aan dit schaaktoernooi doen de Schaakvereniging Rukhmania, Free First Move Chess Club, Chess Academy en Chess for Talents mee.
Dit schaaktoernooi is specifiek bedoeld voor beginnende schakers die in twee klassen verdeeld zullen worden.
Volgens Vishay Hardwarsing is het de bedoeling dat elke schaakorganisatie ongeveer tien schakers afvaardigt.
Hardwarsing is van mening dat de pupillen het schaakspel kunnen leren door lessen te volgen, maar om te groeien ze vooral wedstrijden moeten spelen. Vandaar dat de schaakorganisaties de handen in elkaar hebben geslagen om deze challenge te organiseren. Suradj Hanoeman van de schaakschool Chess Academy geeft aan dat het plan is om deze challenge elk kwartaal te organiseren en aan elke challenge een thema te verbinden. Dit vriendschappelijke toernooi wordt ook gezien als een voorbereiding op de Interclubkampioenschappen die later dit jaar door de Surinaamse Schaakbond georganiseerd zal worden.
De schakers worden aan de hand van hun sterkte geclassificeerd in de stap 1 of stap 2 klasse. Het toernooi telt negen rondes en zal volgens het Zwitsers systeem worden afgewerkt. De start van het toernooi is omstreeks 10 uur en zal rond 14 uur worden afgesloten met de prijsuitreiking.