Hekkensluiter Puwa Nani beëindigt reeks Broki

Spelers duelleren om de bal tijdens de ontmoeting tussen Puwa Nani en Broki afgelopen zondag bij de NGVB. Puwa Nani verraste met een 2-1 zege. (Foto: Regillio Derby)

Puwa Nani heeft zondag bij de start van de tweede ronde in de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) voor een heuze verrassing gezorgd. Puwa Nani, met slechts zes competitiepunten hekkensluiter, riep het ongeslagenschap van Broki een halt toe. Broki dat de eerste ronde afsloot met de volle winst van 21 punten uit zeven wedstrijd, moest het hoofd buigen voor het verzwakte Puwa Nani, dat tijdens de transferperiode enkele belangrijke spelers kwijtraakte. Teambegeleider R.Overman zocht de schuld voor de 2-1 nederlaag niet bij zijn spelers, maar bij arbiter E. van der Vloot.  De scheidsrechter werd door verman ervan verweten Broki een strafschop te hebben onthouden. Bij de rust was de stand 0-0. De doelpunten van Puwa Nani kwamen van  de jeugdige spelers, Roue Finisie en Jason Hoepel. Sifillion Soekhoe vond het net voor Broki.
Jong Aurora verloor zijn eerste wedstrijd van de tweede ronde met 1-2 tegen Su Sport, dit na een 0-2 achterstand bij de rust. De doelpunten van SuSport kwamen van Iwan Adame en Miquel Danki. Guno Diekan schoot raak voor Jong Aurora.
T.Sondi en Sentea deelden de punten:1-1, een stand die reeds bij de rust bereikt door doelpunten van Jimro Kwadjani van T.Sondi en Franco Jabini van Sentea.
Vasas, dat momenteel de derde plaats bezet, kon het slechts 23 minuten volhouden tegen Princo. Vasas kwam met slechts acht spelers opdagen en raakt later een speler kwijt vanwege een blessure. Dit betekende dan ook meteen het einde van de wedstrijd. Princo leidde op dat moment reeds met 5-0. Efraim Dors maakte een hattrick, terwijl Stephen Refos en Zahief Adipi ook tot scoren kwamen.
Het programma voor hedenavond (woensdag 22 februari) is als volgt: 18:00 uur Jong Aurora-Sentea en 20:00 uur Puwa Nani-T. Sondi. Vrijdag 24 februari: U-20: 18:00 uur Sentea-Puwa Nani en 20:00 uur Broki-Jong Aurora.