Meteodienst voorspelt geleidelijke afname neerslag

Het hoofd van de Meteorologische Dienst, Sukarni Sallons-Mitro, zegt dat er verwacht wordt dat de neerslag geleidelijk aan zal afnemen in het zuiden, alwaar enkele gebieden het afgelopen weekend onder water zijn gelopen. Ze benadrukt dat er nog lichte buien kunnen ontstaan. Ook moet er volgens haar rekening mee gehouden worden dat de gebieden in het zuiden bergachtig zijn, wat maakt dat het water stroomt van hoger gelegen gebieden naar lager gelegen gebieden.

Met de neerslag van eind vorig week zijn er diverse dorpen in het binnenland onder water gelopen in het Parramaccagebied (Loka Loka, Tabiki Ede en Nason) en het Tapanahonygebied. Ook enkele dorpen langs de Surinaamse rivier in Brokopondo liepen onder water. Veel van de bewoners in het Parmaccagebied en het Tapanahonygebied zijn geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden. De bewoners van de dorpen langs de Surinamerivier hoefden tot nog toe niet geëvacueerd te worden.

De regering heeft al werk van gemaakt de bewoners aldaar hulp te bieden, inmiddels zijn er al militairen gestuurd naar de desbetreffende gebieden voor hulpverlening. Ook heeft de regering de mensen voorzien van de eerste levensbehoeften voor een week. Verder houdt de regering vandaag een spoed regeringsvergadering, waarop besproken zal worden hoe de situatie onder controle gehouden kan worden middels een strategische planning.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles