Interessante voetbaltrip langs SVB Lidbonden

De aanvoerders van Inter Vlijt en SV Napoli luisteren naar de arbiter vóór aanvang van het duel zondag bij de start van het competitieseizoen op Blauwgrond. (Foto: Regillio Derby)

In dit artikel maken we een trip langs enkele SVB-lidbonden, waar er momenteel een felle strijd aan de gang is om de top-2 plaatsen, die toegang geven tot het 12de SVB Lidbondentoernooi. Dit toernooi biedt de mogelijkheid aan vertegenwoordigers van lidbonden om te promoveren naar de Hoofdklasse van de SVB topsectie. Bij de Para Sportbond (PSB), de Domburg Sportbond (DSB), de Lelydorp Sportbond (LSB), de Wanica Sport Organisatie (WSO) en de Meerzorg Sportbond (MSB) is de strijd al geruime tijd gaande.

BLAUWGROND
Bij het Sport en Vormings Centrum Blauwgrond (SVCB) is de bal pas aan het rollen gebracht. SVCB-kampioen Inter Vlijt opende het nieuwe competitieseizoen met een ruime 4-1 zege op SV Napoli, dat de overstap heeft gemaakt van de NGVB naar de SVCB. Real Irva klopte debutant Santiago met 7-2, terwijl Real Express debuteerde met een 2-1 zege op Gengeston.
De SVCB vervolgt zondag het programma vanaf 11 uur met: Inter Vlijt-Real Abenaston; Real Irva-General Boys; Real Express-De Rest en SV Bremen-Guanini. De laatstgenoemde werd afgelopen zondag kampioen van het SVCB-warming-up toernooi door de vrije trappenserie van de kampioensfinale met 4-2 te winnen van Real Abenaston. Het duel was 1-1 gelijk geeindigde 1-1 dus moesten vrije trappen vanaf de 11m-stip de winnaar aanwijzen.

MEERZORG
Naw Jawaan, titelverdediger bij de Meerzorg Sportbond (MSB), behield het afgelopen weekeinde de kans op plaatsing in de finale-ronde, dankzij een 2-1 zege op Jong Excelsior. De laatstgenoemde zag door het verlies zijn kans verkleind op plaatsing in de top-6, die strijd zullen leveren in de kampioensfinale.
Maar de jonge versie van het SVB topsectieteam maakt bij winst dit weekeinde alsnog kans op plaatsing.

WANICA
De Wanica Sport Organisatie (WSO) nadert het einde van de algemene ronde, die de top-8 moet opleveren voor een beslissende kampioensstrijd. Zejer is dat er een nieuwe semi-kampioen komt, omdat runner-up Wanhatti zich dit seizoen niet inschreef vanwege financiële tekortkomingen. Titelhouder Sunny Point schreef zich daarentegen wel in en heeft sinds de start van het nieuwe seizoen een ongeslagen status. Afgelopen weekeinde won de titelhouder met 4-2 van Real Kaja. Futu Na Keba (FTN) won in het George Deul Stadion te Hanna’s Lust met dezelfde score (4-2) van de Sport Vereniging Hanna’s Lust (SVH). Ook Pontbuiten liet tegen Bende Konde een 4-2 zege noteren.

LELYDORP
Parana won afgelopen weekeinde in de LSB eerste klasse met 2-1 van rivaal Seaboys, dankzij doelpunten van Derryl Soerokarso en Gylmar Hoogland. Naamgenoot Rosario Hoogland scoorde in het Emiel Brielle stadion de aansluitingstreffer voor Seaboys. Een met 10-man spelend Bangun Muda wist een 2-2 gelijkspel af te dwingen van Feyenoord, dat een autogoal van verdediger Dhariel Burgzorg tegen zich kreeg en een tegendoelpunt van Javier Gilhuys. Gimion Kana en Roger Wens scoorden voor Feyenoord.
Overige uitslagen: Junior-Flamingo 1-1; Tonghka-Flamingo 1-3; Feyenoord-Junior 0-3; Bernarddorp-Parana United 1-3.

DOMBURG
Tramos heeft bij de DSB zondag de gelegenheid zijn koploperspositie te verstevigen met een zege op Boxel’71. Bij verlies blijft Tramos steken op 31 punten, wat de mogelijkheid opent voor runner-up Houttuin op gelijke hoogte te komen indien zaterdagmiddag in het DSB-stadion gewonnen wordt van Manhattan. Dit duel zal vooraf worden gegaan door het treffen tussen Jong Indo 2013 en Kitha, terwijl zondag na het treffen tussen koploper Tramos en Boxel’71 de teams van Trackers en Vasco de degens zullen kruisen en vervolgens Rodan en Wilhelmina de strijd zullen aanbinden. Uitslagen: Tramos-Rodan 1-0; Jong Indo 2013-Boxel’71 afgefloten; Kesuzu-Anuraag 4-1; Anuraag-Trackers 1-0; Arsenal-Kesuzu 1-0; Kitha-Wedjaro 8-0; Felu-Manhattan 0-1; Wilhelmina-Vasco 3-3.

PARA
Bij de PSB is de tweede ronde van de competitie aangevangen. Zondag kruisen in het Nacionello Sportpark om 14.00 uur de aartsrivalen Real Meursie en de Osembo Sport Vereniging (OSV) de degens, gevolgd door het treffen tussen debutant Aquila en Locomotief. De ploeg van Ghana, die vrij is, is momenteel de koploper met 12 punten uit 5 wedstrijden. Real Meursie is tweede met 10 punten uit 5 wedstrijden en kan bij winst op OSV koploper Ghana voorbijstreven. Echter, wint OSV dan komt deze ploeg gelijk te staan (10) met Real Meursie. De strijd tussen de hekkensluiters Aquila en Locomotief brengt bij een overwinning Aquila op 6 punten, terwijl bij een zege van Locomotief deze ploeg komt op 5 competitiepunten. (DRP)