U-17 Natio Suriname al stuntelig langs Curaçao

Spelers van Curaçao en Suriname betreden het speelveld in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Suriname won gisteren niet zonder moeite met 1-0. (Foto: Regillio Derby)

De nationale U-17 selectie van Suriname heeft gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met het kleinste verschil gewonnen van Curaçao. Een vrije trap gescoord door Brian Evelyn rond de 65ste minuut bracht de verlossende en winnende goal voor Natio, dat het goed opgekomen publiek heel lang heeft laten schuifelen op haar zitplaats. Na de treffer kwamen de tongen los en werd steeds luider geroepen: hup, hup Suriname…hup, hup Suriname.
Echter gelukte het Natio niet meer doelpunten te scoren, hoewel er na de goal van Evelyn extra aanvalskracht door bondscoach Rogilio Kolf werd ingezet. Kolf verkoos tegelijkertijd ook ervoor verdedigende middenvelders in te brengen met specifieke opdrachten, maar Curaçao-doelman Kevin Juliana stond de weinige doelrijpe kansen die Suriname daarna creëerde, steeds weer in de weg.
Voor Suriname is het een vrij stuntelige wedstrijd geworden. Het spel werd gekenmerkt door veel verkeerde passes. Vooral in de eerste speelperiode, waar de Antilliaanse selectie het initiatief nam en middels goed verdedigingswerk en goed combinatiespel Natio geruime tijd goed onder druk zette.
Echter kon Curaçao dit tactisch overwicht niet in klinkende munt omzetten.
Na de pauze kwam Natio beter uit de verf, maar het leek er veel op alsof spelers hun krachten wilden sparen voor het laatste duel tegen FC Twente.
“Onze jongens zijn nog niet hersteld van de eerste wedstrijd”, verklaarde bondscoach Kolf na de wedstrijd.
Volgens de Surinaamse U-17 bondstrainer is hij de wedstrijd begonnen met dezelfde elf spelers als tegen FC Utrecht, maar deze starting 11 bleek nog niet helemaal ready te zijn, waardoor hij wisselspelers moest inzetten.
Natio moet dus duidelijk meer toernooi-ervaring opdoen op weg naar het WK-kwalificatietoernooi in Panama.
Suriname zal van 7 april tot en met 21 mei weer strijd moeten leveren tijdens de derde WK-kwalificatieronde voor het U17 FIFA-WK. Natio heeft de eerste en tweede ronde succesvol overleefd en bereidt zich met dit vierhoekstoernooi in Suriname voor op Panama.
Suriname speelde de openingswedstrijd van het toernooi 4-4 gelijk tegen de U-17 ploeg van de Nederlandse profclub FC Utrecht en won gisteravond dus met 1-0 van U17 Curaçao.
Vrijdag (morgen) sluit onze selectie het toernooi af met het slotduel tegen FC Twente, dat gisteravond tijdens een fraaie Nederlandse jeugdderby in Essed 0-0 gelijkspeelde tegen FC Utrecht. De laatstgenoemde sluit morgen het toernooi af tegen Curaçao. (DRP)