Regering gaat door met verworpen MoU Suralco

De oppositie en de coalitie hebben vandaag een informatiebijeenkomst bijgewoond met een delegatie van Suralco. Gebleken is dat de regering het Memorandum of Understanding (MoU), dat De Nationale Assemblee (DNA) verworpen heeft, toch hanteert. Dit bevestigt VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, tegenover De West. DNA heeft het MoU niet ondersteund, omdat het in het nadeel zou uitvallen voor ons land. Op basis hiervan heeft DNA de regering teruggestuurd naar de onderhandelingstafel met de Suralco. Volgens Gajadien heeft de regering duidelijk gemaakt dat DNA opzij is gezet. Hij geeft aan dat tijdens de bijeenkomst naar voren is gekomen dat de regering sinds december 2015/ januari 2016, het MoU normaal heeft gehanteerd met toestemming van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regillio Dodson.

De minister heeft tegenover Starnieuws te kennen gegeven dat DNA hiervan op de hoogte is gesteld sinds januari. Gajadien benadrukt dat er absoluut geen mededeling hierover is ontvangen. Hij zegt dat zowel de oppositie als de coalitie verbaasd zijn dat de regering geen gehoor heeft gegeven aan DNA om opnieuw te gaan onderhandelen met Suralco. Gajadien geeft aan dat er vandaag in DNA hierover gesproken zal worden. De voorzitter van de commissie die belast is met de kwestie Suralco, Wendell Asadang, kon ons vanwege DNA-vergadering niet te woord staan.

-door Johannes Damodar Patak-