Kono Abbas nieuwe U-18 tafeltenniskampioen

De Surinaamse Tafeltennisbond heeft afgelopen maandag en woensdag de nationale kampioenschappen in de U-11, U-13, U-15 en U-18 klasse afgewerkt. (Archieffoto)

Kono Abas is de nieuwe kampioen in de U-18 klasse van de Surinaamse Tafeltennis Bond (STTB). Hij zorgde voor een complete verrassing door in de finale in een spannende vijfsetter met 3-2 van verdedigend landskampioen Adesh Jawahir te winnen. De setstanden waren: 9-11, 11-9, 4-11, 11-8 en 11-8. Hoewel het niet de eerste keer is dat Jawahir verliest van Abas, kwam de overwinning van de laatstgenoemde toch onverwachts. Jawahir weet het verlies aan gebrek aan training. Hij zit namelijk in de examenklas van het Lyceum. Deshawn Tamrin en Kristel Wijntuin eindigden gedeeld derde.
De STTB werkte afgelopen maandag en woensdag haar jaarlijkse Nationale Kampioenschappen 2016 af in de klassen U-11, U-15, U-13 en U-18.
Deze wedstrijden zouden in december van het afgelopen jaar gehouden moeten worden, maar werden vanwege de drukke dagen afgelast.
Maandag waren er in de U-11 klasse slechts drie spelers, die in een Round-Robin tegen elkaar uitkwamen. G.Gangarampanday werd winnaar, gevolgd door 2.Jelani Hooghart en 3. Aroush Moorjani.
In de U-15 klasse waren de tien deelnemende spelers maadag onderverdeeld in drie poules. Kunsh Moolchandani werd kampioen. Op de tweede plaats eindigde Adil Bhojwani, terwijl Justin de Vries en Shariq Bipat op een gedeelde derde plaats eindigden.
Op woensdag 15 februari hadden de wedstrijden voortgang in de U-13 klasse en de U-18 klasse.
In de finale van de U-13 klasse stonden Jason Lesperans en Kunsh Moolchandani tegenover elkaar. Moolchandani won via de setstanden 11-4, 11-9 en 11-8 (3-0). Adil Bhojwani en Shariq Bipat eindigden gedeeld derde.
Moolchandani had bij de vorige kampioenschappen ook in beide klasse de eerste prijs in de wacht gesleept en mag op dit moment gezien worden als de onbetwiste kampioen in beide klassen: U-13 en U-15.
De bond heeft nog de wedstrijden bij de Masters ofte wel 50+ kampioenschappen op schema. Deze wedstrijden waren voorzien voor maandag 20 februari, maar zijn wegens afwezigheid van enkele spelers verschoven naar maart.