Notch geen partij voor geoliede voetbalmachine Leeuwen

Een spelmoment tijdens de ontmoeting tussen SV Notch en Leo Victor afgelopen zaterdag. Leo Victor won met 2-0 en blijft koploper in de Topklasse. (Foto: Regillio Derby)

 

 

Leo Victor speelde zaterdag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion tegen Notch het bekende fraaie combinatiespel, waarop tegenstander Notch duidelijk geen antwoord had. Binnen 20 minuten resulteerde dat in een voorsprong toen Consuelo Gergor prachtig inliep op een voorzet vanuit links en de bal met de punt van zijn schoen nog net voor de uitgestrekte handen van de uitgelopen Notch-goalie Dimitri Deel wegschepte en in het doel deed belanden:1-0. Een snelle omschakeling van LV nadien en een goed doordachte steekpass van Gilberto Cronie, zorgde vervolgens in de 34ste minuut ervoor dat de snelle Romano Holtuin na een snelle rush op doel, tussen de benen door van Notch-doelman Deel het karweitje kon klaren: 2-0.
Notch vocht voor een beter resultaat, maar de schoten van de aanvallers waren te tam, of misten richting. Leo Victor blijft daardoor de koploperspositie behouden in de SVB Topklasse. De Leeuwen hebben nu 25 punten uit 10 wedstrijden, op de hielen gezeten door Inter Moengo Tapu met 22 punten en WBC met 21.
Jong Rambaan opent de score met een knaller, die Robinhood-goalie Claydel Kohinor volkomen kansloos liet. 1-1.
Niet lang daarna deed Binhood Roxy Fer, na goed voorwerk van teammaat Rozenblad, vanuit een onmogelijk lijkende positie op links de bal met een boog achter de Jong Rambaan-goalie belanden. Dit zorgde vrijdagavond in het Essed Stadion voor de gelijkmaker niet alleen, maar bepaalde ook de eindstand van de wedstrijd.
SNL liet zondag in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion doelrijpe kansen onbenut, wat later werd afgestraft door de geel-zwarte voetbalformatie van hoofdcoach Kenneth Jaliens. Transvaal-WBC zondagavond in het André Kamperveen Stadion eindigt 0-2, dankzij twee prachtige goals van goaltjesdief Miquel Slagveer. Inter Moengo Tapu-PVV eindigde zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion in een 4-0 voor Inter. Botopasie-Nishan eindigde donderdagavond in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion 3-3 gelijk. (DRP)