Vijf jaar speelverbod voor Abisoina

Arbiter Guilliamo Limon werd door de speler Clarence Abisoina van Caravan mishandeld. (Foto: Regillio Derby)
De speler Clarence Abisoina van Caravan is woensdag door het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) bij verstek veroordeeld tot een speel- en stadionverbod van vijf jaar. Abisoina heeft op 5 februari tijdens het duel tegen Boma Star arbiter Guilliano Limon met kracht een vuistslag in het gelaat toegebracht nadat de referee hem de rode kaart had getoond. De arbiter kwam hierdoor te vallen en was vanwege de opgelopen letsels aan zijn oog genoodzaakt de wedstrijd af te fluiten. Abisoina maakte zich uit de voeten door over de hoge omrastering te springen. Limon deed bij de politie ook aangifte van mishandeling. Abisoine verscheen woensdag niet voor het Tuchtcollege. Er was echter een schorsing voor het leven van alle voetbalactiviteiten onder de SVB tegen hem geëist alsook een stadionverbod van vijf jaar, een geldboete van SRD 2500 subsidiair twee jaar stadionverbod en een geldboete van SRD 1000 voor Caravan vanwege de niet optimale beveiligingsmaatregelen in het stadion. Het Tuchtcollege overwoog onder meer dat Caravan volgens arbiter Limon geen attentie heeft getoond nadat hij door Abisoina is mishandeld en dat Limon vanaf de bewuste dag tot de dag van de uitspraak zijn beroep als monteur niet heeft kunnen uitoefenen vanwege de opge-lopen letsels. Hij verdient netto SRD 200 per werkdag. Het Tuchtcollege zag af van de eis van “levenslang”, maar veroordeelde Abisoina wel tot vijf jaar speel- en stadionverbod, een geldboete van SRD. 2500 subsidiair 1 jaar verlenging van het speelverbod. Caravan kreeg een geldboete van SRD 2000 en het betalen van SRD 1000 door de SVB uit de te ontvangen geldboetes aan arbiter Limon voor de door de refe-ree geleden financiële schade. Caravan verloor het bewuste duel met 0-3.