Aquila en Ghana sluiten eerste ronde PSB verliezend af

Een spelmoment tijdens het duel tussen Ghana en Locomotief bij de Para Sport Bond (PSB). De bond heeft onlangs de eerste ronde afgerond. (Foto: Regillio Derby)

De eerste ronde bij de Para Sport Bond (PSB) is achter de rug. Koploper Ghana moest zijn eerste nederlaag incasseren, terwijl debutant Aquila zijn derde verlies leed. Aquila verloor zondag in het Nacionello Sportpark met 3-5 van Real Meursi. De ruststand bij dit duel was 4-1. Romiel Koedemoesoe van Real Meur-sie werd de ‘Man of the Match’ met zijn 4 goals. Reeds in de 10de minuut maakte hij de openingstreffer, maar Aquila scoorde zeven minuut later de gelijkmaker via Edwig Plet, 1-1. Ploe-gen hielden elkaar daarna ruim een half uur in evenwicht totdat in de 40ste minuut Marvin Amelo Real Meursi weer op voorsprong zette, 2-1. Nog voor de pauze tilde Koedemoesoe in de 42ste en 44ste minuut de tussenstand naar respectievelijk 3-1 en 4-1, om vervolgens in de 77ste minuut de winst buiten bereik te plaatsen van Aquila met zijn vierde goal (5-1). In de 85ste en 88ste minuut gaf goalgetter Bonsho Gambier de supporters van Aquila nog hoop op een comeback in de wedstrijd, maar verder dan een 3-5 achterstand op het scorebord kwam het niet. Dat het een harde wedstrijd was was te merken aan het aantal gele kaarten, acht, waarvan zes aan de zijde van Real Meursi en twee voor Aquila.
Ook bij het duel tussen koploper Ghana en Osembo Sport Vereniging (OSV) ging het niet eenvoudig aan toe. De zes gele kaarten gelijk verdeeld over de twee ploegen tekenden het harde ge-vecht om de 3 felbegeerde competitie-punten. Laqwyn Brondenstein en Mi-laino Grootfaam legden in respectieve-lijk de 12de en 28ste minuut de basis voor de overwinning(2-0) van OSV, maar de zege werd pas veilig gesteld toen Grootfaam in de 52ste minuut zijn tweede goal scoorde, 3-1. PSB-topsco-rer Rinus Haabo had twee mi-nuten daarvoor de spanning er weer in gebracht toen hij de aansluitingstreffer (1-2) scoorde voor Ghana, maar Grootfaam gooide met zijn tweede goal voor OSV de wedstrijd op slot, 1-3. On-danks deze nederlaag blijft Ghana koploper, maar heeft de ploeg nu concurrentie van zowel OSV als Real Meursie. De laatstgenoemden delen nu de runners-up positie met 7 punten uit 4 duels, twee punten minder dan koploper Ghana. Hekkensluiter Aquila heeft 3 competitiepunten en krijgt aanstaande zondag de kans het verlies goed te ma-ken wanneer de degens ge-kruist worden met Real Meursi. Koploper Ghana neemt het dan op tegen OSV. (DRP)