Gebedsdienst: ‘Leugen, bedrog of moord blijft nooit ongestraft’

“Het duister kan niet blijven bestaan naast het licht”, woorden van pater Esteban Kross gisteravond tijdens de gebedsdienst, waar er is gebeden voor alle partijen in het 8 Decemberstrafproces. In zijn preek gaf de pater aan dat de drie oerprincipes: recht, eerlijkheid en barmhartigheid, de meest fundamentele waarden zijn in elke samenleving. Hij haalde aan dat er tussen mensen en in een samenleving altijd recht moet geschieden en benadrukte dat leugens, bedrog, moord of onrecht, niet ongestraft kunnen blijven bestaan. Kross zei ook dat mensen nooit onopgemerkt anderen geweld kunnen aandoen of anderen kunnen uitbuiten voor hun eigenbelang en voordeel. De gevolgen zullen niet uitblijven, omdat God de oorsprong en grondslag is van het recht. Ook besprak hij het belang van eerlijkheid en barmhartigheid als delen van de kosmische principes van God.

Kross verklaarde dat oneerlijkheid de oorzaak is van  de diverse problemen die zijn ontstaan op politiek en economisch gebied in ons land.

De gebedsdienst die gisteravond is gehouden in de Sint Petrus en Paulus Basiliek, is een oproep geweest van bisschop Karel Choennie. Hij kon er zelf niet bij zijn, omdat hij momenteel de Caribische priesterraad bijeenkomst vertegenwoordigt in de Verenigde Staten. Tijdens de dienst is er ook gebeden voor de slechte situatie in het land en voor een betere toekomst voor Suriname. De dienst die gehouden is aan de vooravond van wat de laatste fase moet zijn van het 8 Decemberstrafproces, bracht veel mensen op het been. De kathedraal was stampvol met mensen die voornamelijk in het wit waren gekleed, als teken van de vrede.

Kross wees erop dat er een pad gekozen moet worden van verzoening en bekering om tot een oplossing te komen voor de problemen. Hij haalde aan dat men barmhartig naar elkaar toe moet zijn, zoals God dat vraagt.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles