Perk en Riedewald mengen zich in topscorersstrijd SVB

Een spelmoment tijdens het treffen tussen ACoconut en Slee Jr. in de hoofdklassecompetitie. (Foto: Regillio Derby)

Xaviero Perk van Santos Nickerie en Clyde Riedewald van West United hebben zich weer gemengd in de strijd om de topscorerstitel van de SVB Hoofdklasse. Beide aanvallers wisten in respectievelijk de vijfde en zesde speelronde van de competitie tot doelpunten te komen voor hun ploeg. Perk scoorde in de vijfde speelronde 2x voor Santos in de 4-2 overwinning op Caravan, terwijl Riedewald in de zesde speelronde met zijn gouden goal zorgde voor de 1-0 zege van West Uunited op Tahiti. Door deze prestatie hebben beide voetballers nu 5 doelpunten evenals Robbie Bodjie van Slee Junior, die geruime tijd de topscorerslijst aanvoerde. Bodjie scoorde afgelopen zaterdag het enige doelpunt voor Slee Juniors, maar moest helaas zijn team met 1-4 zien verliezen van Flora, dat dankzij goals van Geovannie Tiendarie, Kevin Monsanto (2x) en Cherge Blank in het Essed Stadion de drie competitiepunten meenam naar huis.
De drie topscorers zien hun positie bedreigd door de concurrentie van Miquel Gatonie van ACoconut en Cherge Blank van Flora. Deze twee aanvallers, die goed zijn voor tenminste 1 goal per wedstrijd, hebben beiden tot nu toe 4 goals weten te scoren. De concurrentiestrijd wordt komend weekeinde  voortgezet wanneer de teams weer in actie komen. Slee Junior treft zaterdag 11 februari om 16.30 uur in het NGVB-stadion het bezoekende Caravan en West United staat simultaan in het Letitia Vriesde Stadion (Coronie) tegenover Santos.  ACoconut speelt op het Dr.Ramkhelawan Sportcomplex tegen het thuisspelende Boma Star. Op zondag 12 februari kruisen in het Ronny Brunswijk Stadion te Moengo de ploegen van Flora en TOK de degens.
De uitslagen en de tussenstand in de hoofdklasse zijn als volgt: Flora-Slee Jr 4-. Flora: Kevin Monsanto (2x), Cherge Blank en Geovanni Tiendarie. Slee Jr.: Robby Bodjie. Caravan-Santos 1-3. Caravan: Gregory Soullier. Boma Star:  Dominique Aloema, Derrel Mainsie en Dwight Bromikkie. West United-Tahiti 1-0. West United: Clyde Riedewald. ACoconut-Papatam 0-1. Papatam: Wensley Biaka. Santos-TOK 1-1. Santos: Xaviero Perk. TOK: Giovanni Pinas.
De tussenstand:
1.ACoconut             5-12 (0)
2.West United         6-11(+3)
3.Santos                   6-11 (-1)
4.Tahiti                     6-10 (-1)
5.Papatam             6-10 (+1)
6.Slee Jr                  6-10 (-2)
7.Flora                     6-9  (0)
8.TOK                       5-5  (0)
9.Boma Star           6-3 (+1)
10.Caravan                6-1 (-1)
(DRP)