Suvobo wil op tijd voorbereiding internationale toernooien starten

De meisjesploeg van Yelyco tijdens een interlandwedstrijd. De volleybalbond wil op tijd starten met de voorbereiding voor internationale toernooien. (Foto: Regillio Derby)

 

 

De Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) wil voldoende tijd hebben om de nationale volleybalselecties voor te bereiden op internationale toernooien. Daarom is de bond dit jaar het competitieseizoen tijdig gestart met het doel in april de hoofdklassecompetitie te hebben afgerond. De meeste spelers voor de selectie worden overwegend gehaald uit de Suvobo hoofdklasse competitie, terwijl er ook ruimte wordt gelaten voor Surinaamse volleyballers in het buitenland.
Suvobo-voorzitter Claudius Straal onthulde tijdens een tv-interview op ABC, dat het eerste internationaal meetmoment voor de nationale selecties omstreeks juli 2017 moet plaatsvinden. Daarom wil de bond in april de hoofdklasse wedstrijden hebben afgerond. “De competities in de lagere klassen draaien gewoon door tot we die ook af hebben”, zei de Suvobo-topper. In dat interview ging hij ook in op nieuwe ontwikkelingen bij de bond. De bond zal de competities in de diverse klassen afwerken in de Ismay van Wilgen Sporthal en de sporthal van het Lyceum I (Lyco I) en heeft de wedstrijden verspreid over drie dagen van de week: woensdag, vrijdag en zaterdag. Toegangsprijzen voor het publiek zijn op de woensdag en vrijdag srd 10. Op de zaterdag betaalt de stadionbezoeker srd 10 bij jeugdwestrijden en srd 15 bij de senioren.
Onder jeugdklasse verstaat de bond de volleyballers onder de leeftijdgrens van 16 jaar. Dus volleyballers die spelen in de volgende klassen: jongensjeugd (JJ), meisjesjeugd (MJ), jongens-aspiranten (JA), meisjesaspiranten (MA) en de mini-aspirantenklasse. De competitie voor de aspirantenklasse is het afgelopen weekeinde door de Suvobo geïntroduceerd. Volgens Straal hebben 7 teams zich opgegeven voor de competitie in de nieuwe klasse en hebben de Suvobo-lidverenigingen de-ze competitie enthousiast ontvangen. (DRP)