Kruisland houdt Bouterse verantwoordelijk voor toename criminaliteit

Dagelijks als u de kranten openslaat, zijn er meer dan vijf berichten die over berovingen gaan in ons land. De criminaliteit neemt alleen maar toe. Arnold Kruisland, politicus tevens gewezen diplomaat, zegt dat de enorme toename van criminaliteit door niemand anders komt dan door de regering met als leider Desiré Bouterse. Het begon volgens hem allemaal in de jaren ‘80 tijdens de revolutie, waarbij al gauw de indruk werd gewekt dat men politieke macht en rijkdom kan vergaren met een wapen in de hand. De politicus maakt een vergelijking tussen de huidige regering en de toenmalige regering van Ronald Venetiaan en partners. Hij zegt dat goederen tijdens de toenmalige regering optimaal te verkrijgen waren en dat de koers stabiel was. Echter ziet hij nu dat de prijzen van producten vijfmaal duurder zijn waardoor die onbetaalbaar zijn geworden voor heel wat mensen in ons land. Hierdoor proberen mensen volgens hem op een oneerlijke manier aan hun verantwoordelijkheden te voldoen.

Tijdens de regeermacht van ex-president Venetiaan, was er volgens Kruisland ook sprake van criminaliteit, maar niet op deze schaal en op zo een gruwelijke wijze.

Hij merkt op dat dit kwam door het vertrouwen dat Venetiaan en zijn partners vooral bij jongeren wekten. Hij benadrukt dat er heden ten dage geen vertrouwen is in de huidige regering en dat de jongeren geen perspectieven zien dat het beter zal worden. Kruisland kan zich niet voorstellen dat het ministerie van Justitie en Politie de criminaliteit niet in de hand heeft. Hij mist een goed beleid op het ministerie en gedegen leiderschap.

“De minister haar mond is even groot als haar lichaam”, aldus Kruisland. Hij is van mening dat de minister niet deugt en niet het inzicht heeft om de toenemende criminaliteit te brengen tot normale proporties.

Kruisland keurt criminaliteit ten strengste af, maar zegt ook dat de criminelen zich ook moeten kleden en aan hun verantwoordelijkheden moeten voldoen.

Dat zij niet hieraan kunnen voldoen, komt door het slechte beleid van de regering. Kruisland is van mening dat niet de ministers gereshuffeld moeten worden, maar de president, want hij is de oorzaak van het slechte beleid. De regering zal volgens hem meer moeten investeren in het korps om criminaliteit tegen te gaan. Echter ziet Kruisland dat er alleen maar wordt geleend om te voorzien in de dagelijkse behoeften in plaats van dat de regering investeert in de productiesector.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles