Ambassade Suriname werkt aan bevorderen toerisme vanuit België

De ambassade van Suriname te Brussel werkt op basis van het public-private-partnership principe aan het bevorderen van het toerisme vanuit België. In dit kader is er onlangs een actieve kerngroep geformeerd voor de jaarlijkse deelname aan de Vakantiesalons van Antwerpen en Brussel.

Dit jaar hebben zeven toerismebedrijven deelgenomen aan de jaarlijkse Vakantiesalon Brussel die gehouden werd van 2 tot en met 5 februari, te weten SLM, METS, All Suriname Tours, OETSI, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent. Aan de jaarlijkse Vakantiesalon Antwerpen van 26-30 januari namen vijf bedrijven deel, te weten All Suriname Tours, Suriname Rondreizen, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent.

De deelnemende bedrijven zijn privaat dan wel parastataal en vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van de toerismesector, van transport tot logeeraccommodatie tot reisagentschap en tot specifieke toerismeproducten, zoals natuur en cultuur.

Het initiatief van de private en parastatale ondernemers om kapitaal, tijd en materiaal te investeren in de promotie van Suriname als vakantiebestemming bij de Belgische toerist, is door de ambassade omarmd en logistiek en organisatorisch ondersteund. Milton Castelen, de tijdelijk zaakgelastigde ad interim van de ambassade van Suriname, zegt dat deze samenwerking als heel prettig en vruchtbaar is ervaren en de komende jaren zeker voortgezet zal te worden.

De afspraak om de samenwerking tussen de ambassade met de deelnemende bedrijven te bestendigen, is in 2016 gemaakt toen All Suriname Tours, METS en OETSI tours, deelnamen aan de Vakantiesalon Brussel. De bedrijfsleider van All Suriname Tours, Ronny Bhoelai, ondersteund door Cathrin Judell van Suriname Tour Agent, heeft dit jaar de coördinerende rol namens de participerende bedrijven op zich genomen.

Antwerpen is dit jaar voor het eerst aangedaan door de Surinaamse toerismebedrijven, hetgeen zeer goed ontvangen is door het oriënterend reizigerspubliek dat aanwezig was op de beurs. Eveneens in Brussel was de ontvangst bijzonder goed te noemen, dit tot stimulans van de bedrijven die dit jaar voor het eerst in België promotie doen.

In het activiteitenplan 2017 van de ambassade is toerisme opgenomen als een van de gebieden waaraan verhoogde aandacht wordt gegeven. Dit in nauwe samenwerking met Stichting Toerisme Suriname. Om verder invulling te geven aan het ontstane public-private-partnerschap voor wat betreft de deelname aan de Vakantiesalons in België heeft de ambassade concrete afspraken gemaakt met de groep van deelnemende bedrijven, waarvoor Ronny Bhoelai zich beschikbaar heeft gesteld als coördinator. Onder andere zal de voorbereiding van de 2018 beurzen in een eerder stadium aanvangen en om Suriname als destinatieland nog beter te kunnen promoten, zullen er in de tussentijd marktoriënterende activiteiten worden ondernomen in België.

More
articles