SVH verrast Pontbuiten en blijft in race voor top-8

Spelers duelleren om de bal tijdens een van de zondag gespeelde wedstrijden in de competitie van de Wanica Sport Organisatie. (Foto: Regillio Derby)

Volkomen beduusd verlieten spelers van de voetbalvereniging Pontbuiten zondag de grasmat van het George Deul Stadion te Hanna’s Lust, na de competitiewedstrijd tegen de Sport Vereniging Hanna’s Lust (SVH). Wat in eerste instantie een easy walk-over had moeten worden eindigde in een totale ontgoocheling, want SVH won de wedstrijd met het kleinste verschil: 1-0. Diego Boldewijn scoorde in de 11de minuut de gouden goal voor SVH en hield daarmee halverwege de competitie zijn ploeg in de race om één van de top-8 posities. De top-8 in de voetbalcompetitie van de Wanica Sport Organisatie (WSO) plaatsen zich voor de finaleronde, waarin strijd zal worden geleverd om de top twee plaatsen, die recht geven op deelname aan het 13de SVB Lidbondentoernooi. Bende Kondre, Toerano en Real Kaja (RK) deden elk in het weekeinde goede zaken door hun tegenstander te verslaan. Toerano versloeg Inter Kaja zaterdag met 3-0, dankzij goals van Dennis Galong (6), Miquel Dap (47) en Ramon Adjako (70). De wedstrijd eindigde met 9 man aan de zijde van Toerano en 10 aan de zijde van Real Kaja, omdat Valentino de Switt (33) en Angelo Veira (70) van Toerano en Tjoen Adjako (70) rood werden gekleurd.
Ook het duel tussen Real Kaja en Jaw Jaw bleef zaterdag niet zonder rode kaarten.Tangrito Eduards kreeg in de 84ste minuut zijn tweede gele kaart, nadat hij  vroeg in de eerste helft (24) tegen de gele kaart van de arbiter had aangekeken. Zijn tweede gele kaart betekende dus automatisch rood en moest hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Real Kaja stond op dat moment al met 1-0 voor, een score die de ploeg tot het eindsignaal wist te verdedigen.
Bende Kondre won zondag na een spannend treffen met 2-1 van Rasta. Camilo Seedo (64) en Reinier Pansa (67) legden in een tijdspanne van drie minuten de basis voor deze overwinning, nadat de rust was ingegaan met een blanco score. Jason Adany scoorde in de 87ste minuut de aansluitingstreffer voor Rasta, maar verder dan deze 1-2 score kwam het niet.
Overige uitslagen zondag: Fighting Spirit vs Futu N’a Keba (FTN). 1-4 (0-2). Doelpunten FTN: Iddo Lugard (12, 80), Silas Paulus (34) en Sheumbry Petrusi (68). Doelpunt Fighting Spirit: Mitchel Boeja (85). Sunny Point vs Lawa VIP 5-1 (4-0).
Doelpunten Sunny Point :Gilberto Pinto 3x (44, 47 en 48), Emanuel Koeba (31) en Etiene Jonathan (48). Doelpunt Lawa VIP: Ujerrestein Finisis (47). Calenzo Mangpikieng van Lawa VIP moest de kleedkamer opzoeken toen hij in de 53ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg van de referee (37, 53).

Het WSO-programma wordt woensdagavond voortgezet met om 17.30 uur: FTN vs Bende Kondre en om19.30 uur Pontbuiten vs Pokigron. Voor zondag 5 februari 2017 is het wedstrijdprogramma als volgt: 12.00 uur  Pontbuiten vs Real Kaja; 14.00 uur Jaw Jaw vs FTN; 16.00 uur Rasta vs Lawa VIP en om 18.00 uur Toerano vs Pokigron. (DRP)