Robinhood-trainer ziet gelijkspel met Notch als aderlating

Een speler van Robinhood in duel met een speler van Voorwaarts tijdens een treffen vorig jaar. Ro-binhood verloor afgelopen zondag twee belangrijke punten tegen SV Notch. (Archieffoto De West)

 

“Als je een wedstrijd speelt en je creeert die kansen en je scoort niet dan kom je in problemen. We hebben voldoende kansen gehad om die wedstrijd vanaf de eerste helft te beslissen. We zijn een aantal keren achter de verdediging gekomen, maar als je die ballen niet afmaakt dan krijg je problemen ja.” Woorden van een aangeslagen trainer Johan Vorswijk van Robinhood. De rood-groene voetbalformatie liet zondag veel kansen onbenut in het competitieduel tegen SV Notch gespeeld in het Ronny Brunswijk Stadion te Moengodorp/Marowijne. Hoewel de tegenstander heel hard en zakelijk voetbalde en de grasmat volgens de Binhood-coach niet naar wens was om het normale combinatiespel van Binhood te laten zien, hebben de rood-groenen toch nog die kansen geschapen om de wedstrijd te winnen. “Als je die ballen afmaakt dan kan je die wedstrijd rustig uitspelen”, ergerde Vorswijk zich. De oorzaak voor het puntenverlies was volgens de clubtrainer heel duidelijk. “Vandaag hebben we verzuimd om de kansen die we gekregen hebben te benutten.” De Binhood-coach heeft geprobeerd de wedstrijd naar zijn hand te zetten met het plegen van wissels.

“We hebben Roxy Fer eruit gehaald omdat we gezien hebben dat Roxy, ondanks het veld zo zwaar was hij de eerste helft heel goed heeft gespeeld. Maar in de tweede helft kon hij niet meer dus hebben we Ivanildo (Rozenblad) erin gebracht om vers bloed in te spuiten. Met die

invalsbeurt hebben we toch wel kansen gecreerd maar ze zijn er niet in gegaan.” Vorswijk ziet het gelijkspel tegen Notch als een enorme terugslag voor de rood-groenen.

“Als je kijkt naar het puntenverschil met Inter Moengo Tapu. Het is niet groot. Twee of drie punten, maar als jij gelijk speelt en de concurrenten winnen dan komen die mannen dichtbij jou staan. Het is een aderlating als je twee punten hier en daar laat liggen terwijl je kansen hebt gehad om die wedstrijd eenvoudig te beslissen”, aldus een ontevreden trainer Vorswijk, die kantekeningen plaatste bij de grasmat in het Ronny Brunswijk Stadion. “Op zo een veld kan je echt niet het spel van Robinhood laten zien. We zijn gewend om goed combinatiespel te laten zien, maar hier op dit soort velden kan je niet combineren en ik denk dat het veld onze grote

weerstand is geweest deze wedstrijd.” Binhood komt komende weekeinde weer in actie in het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB) tegen de thuisspelende ploeg Nishan’92, die het afgelopen weekeinde uit met 1-3 verloor van WBC en dus iets goed te maken heeft tegenover het thuisfront. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 februari en zal om 16.30 uur aanvangen.

Binhood is door het gelijkspel stationair gebleven op de vierde plaats op de ranglijst met 13 punten uit 8 wedstrijden, maar voelt in zijn nek de hete adem van Jong Rambaan en Nishan’42, die respectievelijk 12 om 11 punten hebben uit evenveel wedstrijden. Het competitieduel met Nishan aanstaande zaterdag wordt daarom heel cruciaal voor zowel Binhood als het eerstgenoemde SVB Topklasseteam. Bij winst streeft Nishan Binhood voorbij, terwijl de rood-groenen bij een zege het verschil met koploper Leo Victor, WBC en Inter Moengo Tapu kunnen blijven houden op respectievelijk 6, 5 om 3 punten.(DRP)