Evita gewipt uit SVB vrouwen beker 2017

Twee spelers duelleren om de bal tijdens de afgelopen zaterdag gespeelde wedstrijd in het Essedstadion in de competitie van de SVB vrouwen beker 2017 (Foto: Regillio Derby)

Het team van Evita is gewipt uit het SVB vrouwen bekertoernooi 2017. Zaterdag ging de omgedoopte pioniersclub van het Surinaamse vrouwenvoetbal met 1-4 onderuit tegen landskampioen Oema Soso (OS). Een autogoal van OS-verdedigster Abigail Breinburg zorgde voor de enige tegentreffer van Evita, terwijl haar zeer behendige teamgenoten Elvida Lammy 2x en playmaker Sabrina Righters 2x de vier goals van OS voor hun rekening namen.
Door de zege plaatste OS zich voor de halve finale, waarin de vrouwenkampioen het zal opnemen tegen Merodia. De laatstgenoemde leed zaterdag in het dr. Franklin Essed Stadion een 2-3 nederlaag tegen het goed draaiende en veelbelovende team van voetbaltrainer Winston Babel, Ascona. Een spannend schouwspel leverde uiteindelijk vijf goals op, waarvan drie gescoord werden door respectievelijk goalgetter Ascona’s Cady Chin See Chong, Jeanine Alexander en Shamaira Stoutenburg. Voor Merodia scoorden SVB-vrouwentopscorer en sportvrouwe van 2016, Monica Weegman, en Nowemy Wijdenbosch.
Vanwege een betere saldo plaatste Merodia zich als beste verliezer voor de volgende ronde. Ook winnaar Ascona gaat door naar de halve finale, waar als tegenstander wacht Dosko. Dosko verwierf automatisch een halve finaleplaats, omdat de tegenstander zich terugtrok. De halve finale wedstrijden worden het komend weekeinde afgewerkt. (DRP)

More
articles