Jawahir opnieuw senioren tafeltenniskampioen

De top 4 van de Ramon Tjon Kie Sim Nationale Seniorenkampioenschappen 2016. (Foto: STTB)
Adesh Jawahir is maandag back-to-back senioren tafeltenniskampioen van Suriname geworden.
De wedstrijdcommissie van de Surinaamse Tafeltennis Bond (STTB) rondde op de eerdergenoemde dag de Ramon Tjon Kie Sim Nationale Senioren-kampioenschappen 2016 af. Deze wedstrijden zouden aanvankelijk in december van het vorig jaar worden gespeeld, maar de drukte liet het niet toe.
Afgelopen maandag werden de wedstrijden uiteindelijk in het clubgebouw van Telesur afgewerkt.
De twaalf deelnemende spelers werden ingedeeld in poules van 3, waarvan de eerste en tweede in de poules overgingen naar de volgende ronde. In eerste instantie waren er meer spelers, maar zij kwamen te laat opdagen, waardoor zij niet meer konden deelnemen.
Van de twaalf spelers gingen Jawahir, Weng Dongbao, Johnny Ho, Desiré Hooghart, William Ritfeld, Roel Lie, Wong Anbing en Jared Soogea over naar de volgende ronde.
Jawahir won met 3-1 van Soogea, terwijl Hooghart de partij tegen Ritfeld met 3-2. Dongbao wees Anbing met 3-2 terug en Lie was met 3-1 de betere van Ho. In de halve finale was Jawahir met 3-0 te sterk voor Hooghart en Lie zette Bongbao met 3-0 opzij.
In de finale stonden Jawahir en Lie tegenover elkaar, een herhaling van de eindstrijd van 2014. Toen won Lie. Jawahir revancheerde zich met 3-0 via de setstanden 11-4, 12-10, 11-9 voor de verliespartij in 2014. Hij is met deze overwinning één kampioenschap verwijderd voor het behouden van de Ramon Tjon Kie Sim wisseltrofee. De prijzen werden uitgereikt door de ere-voorzitter van de STTB, die aandacht vroeg voor de speler Lie Ben die al een tiijdje sukkelt met zijn gezondheid. Lie Ben is vorig jaar nog, ondanks zijn ziekte semi-kampioen geworden en heeft in zijn carrière ook meerdere prijzen in de wacht gesleept.
Volgende maand worden de Nationale Jeugdkampioenschappen gehouden en ook nog de kampioenschappen in de mastersklasse voor 50 plussers.
De STTB blikt terug op succesvolle en spannende wedstrijden.