Broki klopt Jong Aurora en is nieuwe koploper NGVB

Een speler zet zijn tegenstander onder druk tijdens een van de afgelopen zondag gespeelde wedstrijden bij de NGVB. (Foto: Regillio Derby)

De ploeg van Broki, bestaande uit spelers van de woonwijk Abra Broki, is de nieuwe koploper in de competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Broki nam zondag na vier speelronden de eerste plek over door naaste concurrent Jong Aurora met 3-2 te kloppen. Beide ploegen speelden voor een goed opgekomen publiek een zeer enerverende strijd, waarbij Broki iets meer domineerde. De ploeg kwam in de 17e minuut op 1-0 nadat Clifford Allyne een strafschop verzilverde. Jong Aurora kwamen 11 minuten later langszij via Carolis  Huur. De 1-1 was ook de rustscore. In de 62ste nam Broki wederom de leiding door Sifillion Soekhoe. Maar andermaal kwam Jong Aurora in de strijd terug. Het was Guno Diekan die voor de 2-2 aantekende. Uiteindelijk was het Alleyne die opnieuw een penalty benutte: 3-2.
Princo walste met liefst 10-0 over T. Sondi, dit na een rustscore van 6-0.  Jethro Rees kwam in de eerste speelperiode tot een haarzuivere hattrick. De overige treffers kwamen van:  Zachari Zeegenaar, Donovan Zeegelaar, Miquel Harderwijk, Nelsinio MacIntosch, Rouark Wielzen, Zahief Adipi en Kelvin Sno.
Vasas blijft winnen. Sentea werd met 4-3 geklopt, na een rustscore van  2-2.
Voor Vasas scoorden: Faustino Koster, Xaverio Sno, Serzino Eduards en Sako Diso.  De tegendoelpunten van Sentea kwamen van Samuel Jabini (hattrick).
Zijn teamgenoot Einaar Seedo liep tegen de rode kaart aan (tweemaal geel).
Puwa Nani behaalde zijn eerste competitiepunt door 2-2 gelijkspel tegen SuSport. Bij de rust stond Puwanani met 0-2 achter. De doelpunten van Pu-wa Nani kwamen van Leandro Misidjan en Ivanildo Pane. Medvedev Kewal nam beide treffers van SuSport voor zijn rekening.
Puwa Nani verloor vrijdagavond in de U-20 jeugdklasse met 0-3 van eveneens Su-Sport, dit na een 0-1 ruststand. De doelpuntenmakers bij SuSport waren: Severino Emanuels, Gino Mac Donald en Shelton Akooi.
Jong Aurora zegevierde nipt over Sentea: 2-1, na een 0-1 achterstand bij de rust.
Agassi King en Venner Gregor maakten de doelpunten van Jong Aurora, terwijl Gilbert Mahes de tegentreffer van  Sentea scoorde.
Woensdag nemen Jong Aurora en Puwa Nani het om 18:00 uur tegen elkaar op, gevolgd door het treffen om 20:00 uur tussen Broki en Princo.