Zevende speelronde SVB Topklasse levert 22 goals op

 

Een speler van Botopasie houdt de bal weg van zijn tegenstander van Inter Moengo Tapu. Inter Moengo Tapu won met 3-0 in de Topklasse. (Foto: Regillio Derby)

De zevende speelronde in de SVB Topklasse heeft maar liefst 22 doelpunten opgeleverd. Het begon allemaal al op vrijdagavond in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion met een eclatante 7-1 overwinning van Robinhood op de Politie Voetbal Vereniging (PVV). De zonen van Hermandad, die het daarbij moesten doen zonder enkele basisspelers onder wie vrije trappenspecialist en goalgetter Jimmy Patrick, bleken geen antwoord te hebben op de goed geoliede voetbalmachine van de roodgroenen. Vooral Cerezo Haabo en Rozenblad bleken een doorn in het oog van de PVV-defensie. Het resultaat was dan ook veelzeggend: zeven goals tegen PVV en slechts 1 tegen de rood-groene voetbalformatie, die vrijwel alle goedkeuring kreeg vanuit de publieke tribune voor het kwalitatief hoogstaand voetbal dat is gepresenteerd. Leuzen als “disi na lai bal, un n’e lai penalty” zeiden veel van de rivaliserende atmosfeer die er vrijdagavond heerste in het stadion. De leus was een sportieve provocatie aan het adres van PVV, dat via een penalty op gelijke hoogte was komen te staan met Robinhood, nadat Haabo de score had geopend voor de roodgroenen. Rozenblad tilde daarna op sublieme wijze de score naar 2-1, waarna het een vrolijke schiettent werd voor de roodgroenen met doelpunten om u tegen te zeggen.
Jong Rambaan en Transvaal kwamen zondag in Essed niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De van Deva Boys overgenomen goaltjesdief Debolha Akoela bracht Transvaal reeds na drie minuten op een 1-0 voorsprong, maar de groenwitte voetbalformatie verzuimde deze voorsprong verder uit te bouwen. Een kwartier na rust gelukte het Jong Rambaan via Amasensi Vorswijk op gelijke hoogte te komen en zo een competitiepunt af te snoepen. Door het gelijkspel heeft Transvaal nu 7 punten op zak, terwijl Jong Rambaan zijn puntentotaal gebracht heeft naar 9 en voorbij Transvaal is opgeklommen naar de zesde positie.
Uitslagen Topklasse: Robinhood-PVV 7-1, Botopasie- Inter Moengo Tapoe 0-3, Leo Victor-Voorwaarts 1-0, Jong Rambaan-Transvaal 1-1, Nishan-42-SNL 2-1, WBC-SV Notch 4-1. (DRP)

More
articles