Bond CASAS wil nader geïnformeerd worden

De bond bij de Civil Aviation Safety Autority Suriname (CASAS), BP CASAS, heeft gisteren een spoed algemene leden vergadering (ALV) gehouden om de leden te informeren. Het bestuur heeft na de ALV besloten een schrijven te richten aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Andy Rusland. Dit zegt de voorzitter van BP CASAS, Ewald Gefferie, in gesprek met de krant. De bond heeft recent vernomen dat de minister van plan is om een politieke benoeming door te voeren, waarbij iemand die volgens de bond niet bekend is binnen de structuren van Casas, en waarvan ook niet bekend is of hij wel voldoet aan het juiste profiel, aangesteld zal worden als directeur. De Casas verzoekt de minister om een gesprek, zodat ze samen van gedachten kunnen wisselen betreffende de mogelijke politieke benoeming.

Gefferie wijst erop dat de bond zich zorgen maakt over de mogelijke benoeming van een onbekende als directeur bij Casas, daarom vindt de bond het belangrijk dat deze benoeming nader belicht wordt. Vooral omdat de bond en de voorkeur aan geeft dat er iemand binnen Casas aangesteld wordt als nieuwe directeur. Gefferie zegt dat mocht iemand van buiten gekozen worden, dan wordt er wel verwacht dat die persoon de nodige kennis en ervaring heeft om de functie van directeur te bekleden.

De voorzitter verklaart dat een dergelijke stap niet alleen negatieve gevolgen kan hebben voor de luchtvaart, maar ook voor Suriname zijn de algemeenheid als er gekeken wordt naar de inspectie op de vluchten van de Mid-Atlantische route. Verder haalt hij aan dat ook de vliegveiligheid hierdoor in gedrang zal komen en eventuele arbeidsplaatsen. De BP Casas-voorzitter benadrukt dat de bond in actie komt, omdat arbeidsplaatsen in gevaar dreigen te komen.

Op de vraag wat de verdere stappen zullen zijn, indien de minister niet afziet van een mogelijke politieke benoeming, geeft Gefferie aan dat de bond niet vooruit wil lopen op zaken.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles