Scholierenbond steunt actie BvL/ALS niet

De Landelijke Studenten- en Scholierenbond (LSSB) heeft tijdens een gisteren gehouden vergadering besloten de actie van de Bond van Leraren (BVL) en de Associatie van Leraren in Suriname (ALS) niet te steunen. Er werd in Hotel Krasnapolsky vergaderd met vertegenwoordigers van scholen. “Samen met de studenten hebben wij als bond een alternatief bedacht, waarmee wij morgen (vandaag) op het Imeao 3 zullen starten”, aldus LSSB-voorzitter Edgar Sampie.

Het alternatief houdt in dat de scholieren opgeroepen zullen worden om de scholen te bezoeken, ondanks de acties van de BvL en ALS, en dat zij bezig zullen zijn met de leerstof. Er zal een learn by example model worden toegepast.

Sampie: “Dit wil niet zeggen dat wij tegen de actie van BvL en ALS zijn, omdat zij het volste recht hebben op te komen voor de belangen van de onderwijsgevenden aangesloten bij die bonden.”

De LSSB deed als eerste het Imeao 3 aan de Noordpoolweg aan. Het initiatief zal ook op andere scholen worden toegepast. “Wij gaan door totdat wij alle studenten gesproken hebben”, aldus Sampie.

More
articles