Bal weer aan het rollen in Topklasse

Twee spelers duelleren tijdens het bekertreffen eerder deze maand tussen Boma Star en Voorwaarts. Voorwaarts speelt zaterdag bij hervatting van de Topklassecompetitie tegen Leo Victor en Boma Star treft in de hoofdklasse Papatam. (Archieffoto De West)

In de competitie van de Telesur SVB Topklasse wordt de bal het komende weekeinde weer aan het rollen gebracht. Op vrijdag 20 januari wordt een aanvang gemaakt met de zevende speelronde en staan om 20.00 uur in het Essed-stadion tegenover elkaar Robinhood en PVV. Op zaterdag 21 ja-nuari wordt er om 16.30 uur simultaan gespeeld op diverse speellocaties.
In het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB) vindt de krachtmeting plaats tussen Nishan’42 en het team van het Surinaams Nationaal Leger (SNL), terwijl in het stadion van de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB) de clasico wordt gespeeld tussen landskampioen Inter Moengo Tapu en Botopasie. Om 19.00 uur kruisen in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion te Flora de teams van Leo Victor en Voorwaarts de degens. Zondag 22 januari vormt het Essed Stadion vanaf 16.30 uur het strijdplatform voor de teams van Transvaal en Jong Rambaan, terwijl het André Kamperveen Stadion op dezelfde dag vanaf 19.00 uur de strijdarena zal zijn voor de teams van Walking Boyz Company (WBC) en Notch. Het team van Leo Victor is vanaf de start van het seizoen in de Topklasse leider geweest in de competitie en krijgt behoorlijke concurrentie van WBC, dat dit seizoen weer op toeren komt. Maar toch is het een speler van Notch die de topscorerslijst aanvoert. Voormalig voetbalinternational Wensley Christoph voert met 6 goals de lijst aan en heeft daarmee bewezen het beste doelpunten te kunnen maken. Echter heeft dat nog geen positief rendement opgeleverd voor zijn club, omdat die na zes duels de zesde plaats bezet op de ranglijst. Op de topscorerslijst wordt Christoph op de voet gevolgd door Gilberto Cronie van Leo Victor, die 5 goals heeft.
Ook Jimmy Patrick van de Politie Voetbal Vereniging (PVV) en Ruben Garcia van Nishan’42 hebben elk 5 doelpunten op hun naam staan.
De hoofdklassecompetitie wordt zaterdag hervat. Op het programma staan drie wedstrijden, die elk om 16:30 uur aanvangen.
In Brokopondo kruisen Tahiti en Santos de degens. In het Letitia Vriesde Sportcentrum te Coronie staan West United en Slee Juniors tegenover elkaar en op het Ramkhelawan Sportcomplex is Boma Star de gastheer van Papatam.
Op zondag 22 januari ontvangt Caravan de ploeg van Flora in het Ronnie Brunswijk Stadion. Dit duel vangt ook om 16:30 uur aan.
In de hoofdklasse is ACoconut momenteel koploper met de volle winst, 9 punten, uit drie wedstrijden. Slee Jr heeft dezelfde cijfers, maar staat tweede door een minder doelsaldo.
Stand hoofdklasse:
1.ACoconut         9 uit 3
2.Slee Jr.         9 uit 3
3.Santos         6 uit 3
4.Tahiti         6 uit 3
5.West United        4 uit 3
6.TOK             4 uit 3
7.Flora         3 uit 3
8.Papatam        1 uit 3
9.Caravan        1 uit 3
10.Boma Star        0 uit 3
De topscorers tot nu toe zijn:
Robbie Bodjie (Slee Jr) 4 dlp.
Miquel Gatonie (ACoc.) 4 dlp.
Cherge Blank (Flora) 3 dlp
Delano Vrede (ACoc.) 3 dlp
(DRP)

More
articles