Brandpreventie Moengo zoek

Mensen die in Moengo wonen, zijn momenteel niet verzekerd van brandpreventie, omdat dit gebied niet beschikt over een brandweerstation. In Albina is er wel een brandweerdetachement opgezet na de grote brand van december 2009 op de weg naar Papatam, maar het brandweervoertuig behorende bij het detachement, verkeert niet in goede staat. De commandant van het Korps Brandweer Suriname (KBS), Radjen Jakhari, heeft gisteren in een gesprek aangegeven dat hij op de hoogte is van dit probleem, maar zei ook, dat de brandweerpost te Albina niet de enige is met een gebrekkig voertuig. Het materieel van dit detachement laat thans ernstig te wensen over.

Onder Chan Santokhi, toenmalig minister van Justitie en Politie, was er al een aanvang gemaakt met een brandweerpost te Moengo.

Echter is na de verkiezingen van 2010 de bouw van deze kazerne stopgezet. Wat eens een brandweerkazerne moest worden, is nu een ruïne die geteisterd wordt door houtluizen.

Moengo heeft veel meer inwoners dan Albina. Als er een brand uitbreekt, is het zo goed als zeker dat een groot gebied in de as gelegd wordt.

More
articles