Geen enkele club lidbonden verder in bekercompetitie

Een speler van Sunnypoint probeert het leder binnen de lijnen te houden tijdens het duel tegen Inter Moengo Tapu. Inter won de partij zondag met 3-1. (Foto: Regillio Derby)

Geen enkele club afkomstig van de lidbonden heeft de tweede ronde van de SVB-bekercompetitie gehaald. Na de in het afgelopen weekeinde gespeelde wedstrijen zijn de clubs die naar de tweede ronde zijn, bekend. Van de Topklasse zijn dat: SNL, PVV, Jong Rambaan, Robinhood, Nishan’42, Transvaal, Botopasi, Inter Moengo Tapu, Leo Victor en WBC. Van de hoofdklasse: ACoconut, Boma Star, Slee Jr, Papatam, TOK en Santos.
TOK won zijn wedstrijd tegen West United met na vrije trappen vanaf de 11m-stip 5-4. De eindscore na de reglementaire speeltijd was 1-1. In het Ronny Brunswijk-stadion te Moengo speelde TOK de sterren van de hemel tegen West United en sleepte de ploeg uit het oosten een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Aangezien er een winnaar moest zijn, werden er vrije trappen en TOK kwam als winnaar uit de bus.
Santos uit Nickerie verraste SV Notch door met 3-0 te zegevieren.
Vrije trappen vanaf de 11m-stip moesten ook een beslissing brengen bij het duel tussen het thuisspelende Balingsula Sport Vereniging (BSV) en Topklasser Leo Victor. De wedstrijd gespeeld in het stadion te Brokopondo eindigde 1-1 gelijk. Bij de vrijetrappenserie had de thuisploeg vrouwe Fortuna niet aan haar zijde en verloor. Leo Victor plaatste zich met 4-2 voor de volgende bekerronde.
Transvaal behaalde in het stadion op Groningen/Saramacca een 6-0 overwinning op thuisploeg Inter Boskamp.
Nishan’42 plaatste zich voor de volgende bekerronde dankzij een 4-0 zege op Randjiet Boys, bekerkampioen van de Sport Organisatie Leidingen en Omgeving (SOLO).
Sunny Point, bekerkampioen van de Wanica Sport Organisatie (WSO), probeerde het been stijf te houden tegen meervoudig landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT), maar de braaf strijdende WSO-ploeg moest voor een goed opgekomen supportersschare uiteindelijk toch het hoofd buigen: 1-3.
Walking Boyz Company (WBC) toonde zich met 3-0 veel sterker dan Marcon, de bekerkampioen van Commewijne. Dit duel werd gespeeld in het SBC-stadion te Commewijne.
Robinhood kreeg het vrijdagavond knap lasting tegen NGVB-bekerkampioen Flora, maar de roodgroenen zegevierden uiteindelijk met 2-0.
Paraguay, de bekerkampioen van de Para Sportbond (PSB) kwam tegen Botopasie al na ongeveer 55 minuten met 7 man te staan in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. De stand was toen al 6-0 en de arbiter was genoodzaakt af te fluiten, omdat Paraguay niet het minimaal aantal vereiste spelers op het veld had staan. In feite zou dit duel gespeeld worden op het sportveld te Nacionello, maar de SVB besloot het duel te verplaatsen naar het Essed Stadion. Het is niet duidelijk of dit de oorzaak is voor het niet verschijnen van alle spelers van Paraguay bij de start van het duel, maar bekend is ook dat bij regenachtige weersomstandigheden de ondergrond van de speelvelden te Nacionello niet meer dan twee wedstrijden kunnen dragen. De wedstrijd was geprogrammeerd voor zaterdagmiddag 14 januari, maar de PSB had op dezelfde locatie voor de daaropvolgende dag, zondag 15 januari, vanaf 13:00 uur ook twee competitiewedstrijden gepland. (DRP)

More
articles