Suvobo mannenhoofdklasse zonder Gideon

 

Volleybalsters in actie tijdens een competitiewedstrijd. De competitie in de herenhoofdklasse gaat dit jaar zonder Gideon van start. (Archieffoto De West)

Wanneer het nieuwe competitieseizoen in de mannenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) dit jaar aanvangt, zal dat gebeuren zonder het team van Gideon.
De mannenploeg van het christelijke internaat uit het district Saramacca, heeft haar zetel in de Suvobo hoofdklasse afgestaan aan de volleybalclub Livorno, ook wel Livo genoemd. Livo zal dit seizoen dus ook een vertegenwoordiger hebben in de hoogste regionen van de Suvobo, waar tijdens de recente inschrijvings- en transferperiode een aantal verrassende opschuivingen heeft plaatsgevonden.
Yellow Birds ziet haar sleutelspeler en geroutineerde international Zefanio Breinburg vertrekken naar aartsrivaal Yelyco, maar ook zijn clubgenoten Nathan Omar, Yuri Makhaisingh en Ayrton Tjong A Hung hebben besloten de overstap te doen naar een andere club.
Het drietal heeft gekozen voor de meervoudige Suvobo titelhouder Lyzecks, dat daarmee weer een sleutelrol wil gaan vervullen in de Suvobo mannen hoofdklassecompetitie. Bij de vrouwen is het team van Red Professional Sportvereniging RPSV), dat dit competiejaar net als Gideon ook niet meedoet in de hoofdklasse, topper Cindy-Jane Vianen kwijtgeraakt aan Yelyco. Abygail Bourne van Avanti gaat dit jaar de kleuren verdedigen van Yellow Birds. (DRP)

More
articles