Santokhi vindt JusPol-minister vernietigend beleid voeren

Voorzitter en parlementariër van de VHP, Chan Santokhi, vindt dat de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, een vernietigend beleid voert. Vooral als het aankomt op de aanpak van criminaliteit, scoort de minister ronduit slecht in de ogen van Santokhi. “We zien dat door het beleid van deze minister er meer mensen worden vermoord, er sprake is van meer mensenhandelaren, inbraken en berovingen, daarnaast laat de veiligheid in de samenleving te wensen over”, aldus Santokhi.

Hij vindt Van Dijk-Silos niet deskundig genoeg op dit ministerie. “Elke investering in dit ministerie om het te versterken, is kapot gegaan onder deze regering”, meent de voorman van de VHP. Boosdoener volgens hem is ook de coalitie die samen met Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), een verlengstuk is van de regering. “Je ziet dat alle maatregelen van de regering door zowel de coalitie als DNA-voorzitter in de vorm van wetten worden doorgevoerd. Het mes wordt letterlijk op de keel van de gemeenschap geplaatst.” Hij wijst de coalitie als hoofdverantwoordelijke aan voor de verdere verarming van het volk. De regering komt niet met wetten om de gemeenschap te beschermen tegen criminaliteit, ze komt juist met wetten om meer geld af te troggelen.”

Santokhi vindt dat de coalitie aan het prille begin van het nieuwe jaar nu juist moet nagaan wat de gevoelens van de gemeenschap zijn en hoe het leed van de burgerij verzacht kan worden. Dit gebeurt echter niet. “In plaats daarvan komt DNA-voorzitter wetten aankondigen die maken dat de burgers meer in hun zak moeten tasten, want er moet meer belasting worden betaald.”

door Seshma Bissesar