Eenheid en partnerschap redding Suriname

De eerste politieke bijeenkomst voor de structuren van VHP Commewijne voor 2017, vond afgelopen zaterdag plaats. De succesvolle politieke bijeenkomst werd gehouden in De kleine Olifant in Commewijne . In een persbericht maakt de VHP bekend dat de goed opgekomen structuren ook toegesproken werden door de voorzitter van de partij, Chan Santokhi. Hij gaf in grote lijnen aan wat de partij voornamelijk te doen staat in 2017. De volgende markante punten uit zijn toespraak spreken boekdelen: “De VHP zal in dit jaar haar stem luider en scherper laten horen. Het wordt het jaar van versterking van de eenheid en het partnerschap en van overleg met politieke partners, bedrijfsleven, vakbonden, religieuze en andere sociaal-maatschappelijke organisaties, om te strijden tegen wanbeleid en onrecht in het land”, al-dus de voorzitter. Santokhi: “Als deze regering de crisis is en als wij constateren dat de crisis net zolang zal duren als deze regering aanzit, dan zeggen wij:

1.De samenleving beslist hoe lang de regering aanzit en dus hoe lang deze crisis duurt.

2.Dat het de hoogste tijd is dat alle leiders hun leiderschap laten gelden en hun strijdbaarheid gaan opvoeren.

3.Wij hebben daarbij niet alleen de leiders van organisaties nodig, maar ook elke burger die het hart op de juiste plek heeft. Ook de politieke profiteurs die parasiteren vanwege het wanbeleid. Ook zij kunnen tot inkeer komen. Ook de mensen die in 2015 op de NDP hebben gestemd en die inmiddels diep teleurgesteld zijn.”

Santokhi riep zaterdag op tot die samenwerking en versterking van de eenheid tot redding van Suriname en wens dat in het belang van onze kinderen onze strijdbaarheid ontwaakt. “Wij moeten en zullen samen dit land redden; wij hebben recht op een beter Suriname; wij moeten terug naar een sterke samenleving; het gestolen geld moet teruggehaald worden; u moet uw veiligheid in dit land terugkrijgen; wij willen onze gestolen hoop en trots als Surinamer terug”, benadrukte de VHP-voorzitter. Hij liet ook weten dat de VHP bereid en strijdvaardig is om het volk daarin voor te gaan.