NGVB start seizoen met Patro Copa

Een competitiewedstrijd vorig seizoen bij de NGVB. De bond maakt morgen een aanvang met de competitie voor het seizoen 2017. (Archieffoto De West)

De Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) start op zondag  8 januari aanstaande haar voetbalseizoen met de jaarlijks terugkerende Patro Copa. De U-20 ploegen van Slee Juniors en Puwa Nani spelen  om 10:00 uur de eerste wedstrijd om deze beker.
De nieuwe competitie start om 12:00 uur met als openingswedstrijd Jong Aurora vs Sondi, waarna Sentea en Su Sport de degens kruisen.
Sondi, Sentea en Su Sport doen voor de eerste keer mee aan de competitie.
In totaal zouden er negen verenigingen aan de competitie deelnemen, maar op het laatste moment trok Saamaka zich terug, waardoor er nu acht verenigingen het seizoen in gaan.
In de U-20 klasse hebben vijf verenigingen zich aan gemeld, te weten: Jong Aurora, Puwa Nani, Sentea, Su Sport en Broki.
In de vierde wedstrijd komen de twee toppers Slee Juniors en Flora tegen elkaar uit om de Patro Copa.
Het afgelopen seizoen werd Slee Juniors competitiekampioen en in de finale van het Lidbondentoernooi werd Flora kampioen.
Voorafgaande aan de start van de competitie vindt ook de prijsuitreiking plaats.
Voor de winnaars van de Patro Copa zijn de prijzen wederom beschikbaar gesteld  door Waldo’s Word Wide Travel Service.
Voor dit seizoen heeft de NGVB gekozen om in de eerste klasse een twee rondensysteem af te werken en bij de  U-20 jeugd een drie rondensysteem. De speeldagen blijven zondag en woensdag voor de eerste klasse en vrijdag voor de U-20.